lauantai 13. syyskuuta 2014

Kukkapenkin tekeminen

Jostain syystä nurkkiin oli päässyt kertymään kohtalainen määrä kukkasipuleita. Niiden määrää ihmetellessäni totesin, etteivät vanhat kukkapenkit enää riitä. Savupiipun purkamisesta jäi tiiliä ja osa niistä oli ehjiä. Valitsin penkille paikan ja sommittelin tiilistä mieleiseni muodon. Revin pohjalta sammaleen ja muut juurakot pois. Multaa sisään ja sipuleilla oli valmis peti. Tästä tuli nyt kevätpenkki, koska kaikki tähän laittamani sipulit kukkivat (jos kukkivat....) touko-kesäkuussa.

Kukkapenkin teko
Jos kyseessä olisi ollut matalampi kukkapenkki, olin laittanut pohjalle sanomalehden ja kastellut sen. Sanomalehti kovettuessaan estää rikkaruohojen läpi pääsemisen ja maatuu itsestään. Tämä on nyt sen verran korkea, että toivon mahdollisten rikkaruohojen tukehtuvan multamäärän alle.

Toisen samanlaisen penkin tein tuonne alapihalle, missä se näkyy sitten tielle. Sipuleissa oli ainakin eri värisiä tulppaaneja, krookuksia, narsisseja ja hyasintteja. Lisäksi laajensin jo pellon vieressä  ennestään olevaa kukkapenkkiä. Peltoalakin kasvoi taas jokusella neliöllä. On vaan kohtalaisen tympeää hommaa tuo monta vuotta nurmikkona olleen maan muokkaaminen pelloksi käsivoimin. Vähän kerrallaan!

Tuolle yhdelle seinustalle on nyt kertynyt oikein kokoelma erilaisia kukkapenkkejä. On pajusta punottuja (josta ei nyt ole kuvaa), kivistä rakennettuja, maalatuista renkaista kehiteltyjä ja nyt tiilistä pinottu.
Kukkapenkki vanhoista tiilistä

Maalattu vanha rengas Neiti Dahlian kotina

Kivinen kukkapenkki
Omavaraisuus-taidotkin ovat karttuneet, ainakin Miehellä. Se on ollut muurarin apulaisena tekemässä sekalaisia hommia ja totesi minulle, että nyt hän ainakin teoriassa osaisi muurata vetävän uunin. Hyvä tietää, jos joskus tulee tarve. :) Hellan pitäisi valmistua tänään, jotain sipistelyä saattaa jäädä vielä ensi viikolle.

Lidlistä keväällä ostettu ruusu puhkesi kukkaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti