sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Neulonta-ähky

Kun huomaat juuri neuloneesi lapasen, jossa ei ole minkäänlaista peukalon paikkaa, on varmaankin aika pitää taukoa neulonnasta. Kirjoneule -lapasia on täällä syntynyt melkein liukuhihna-menolla. Muutamat niistä on menossa lahjaksi, joten laitan niistä enemmän sitten kun lahjojen saajat on ne ensin nähneet.

Tämän syksyn ensimmäisestä kirjoneuleesta tuli sen näköistä, että hieman hävettää edes kuvia laittaa.. Kuitenkin malli oli niin sievä että haluan tämän jakaa, jos joku muu onnistuisi paremmin.

Alkuperäinen ohje Gran Vantar löytyy täältä.

Ei ihan niin tasainen jälki.


Toinen ohje on omani. Halusin tehdä jotain kotkutoista, jotain mummola-tunnelmasta muistuttavaa. Kuten tuossa aiemmin jo hehkutin kotiseudun ihmeitä, näkyy varmaan rakkaus Karjalaan näissäkin. Harmaa taustaväri tuli tuosta halusta kotikutoisuuteen. Jotenkin tuntuu, etten ole vielä tyytyväinen tuohon Pohjois-Karjala -lapasen malliin, se saattaa mennä uudelleen suunnitteluun jossain vaiheessa.Mie <3 Pohjois-Karjala -lapasten ohjeeseen tästä
Lähinnä ohje sisältää kaavion, loput saa soveltaa itse.

Pohjois-Karjala -lapaset

Mie <3 kotiseutu
Vielä yksi lahja-lapanen odottaa neulontaa. Ostin kirpputorilta eilen eurolla hirvittävän suuren kassillisen jonkun muun jämälankoja. Niiden muuttaminen sukiksi voisi olla ihan hyvää vaihtelua tähän kirjoneulontaan, vaihtaisi aina vaan väriä sitä mukaa kun entinen loppuu.

Olin laiska ja vaahtera ei vielä muuttanut. Ulkona on kyllä ihanan harmaa ja syksyinen sää, tekee mieli laittaa karvaturrit naruun ja lähteä kuikistelemaan ruskaa. Mietiskelin tuossa jokohan ulkovalot voisi ripustaa? Siellä kuitenkin on pimeää iltaisin....

2 kommenttia:

  1. Hyvin voi jo laittaa talvivalot :) Mutta miksi ihmeessä Mie <3 Pohjois-Karjala kintaat on eteläpohjalaisen jussipaidan väreissä? Sun sisko saattais muuten haluta synttäri/joululahjaksi jotkut tuollaiset ihanat kintaat.

    VastaaPoista
  2. Pitänee laittaa punaista ja mustaa seuraaviin. :)

    VastaaPoista