maanantai 8. syyskuuta 2014

Puikkojen kilinää

Täällä on viime aikoina ahkerasti neulottu (ei siis KUDOTTU, vaan neulottu :)). On syntynyt sukkaa ja lapasta ja lisää sukkaa. Neiti 4-vee on palautettu kotiinsa ja maassa on rauha taas. Muuraria odotetaan saapuvaksi keskiviikkona. Viimeiset tiilet on kannettu kaupasta kotiin. Loppuviikolla on tarkoitus pitää hieman lomaa, saa nähdä meneekö sekin neuloessa.

Työsukat

Töihin halusin mahdollisimman värikästä ja kaivelin lankakoristani erilaisia jämälankoja, josta syntyivät sitten nämä työsukat. Langat on suurimmaksi osaksi 7 veljestä. Ohjeena käytin tätä taulukkoa ja loput sävelsin päästäni. Puikot taisivat olla 4. Toivon mukaan nämä piristävät kunhan pimeä ja kylmä talvi koittaa.


Mieskin sai osansa. Sukat ovat Tiina Seppälän Kalajoki-mallilla tehdyt, ohje löytyy täältä. Lankana oli harmaa Nalle-lanka (100g riitti, vaikka sitä alussa epäilin). Alkuperäinen ohje on naisten koolle, lisäsin silmukoita 6 saadakseni sukista hieman isommat. Mies tuntui tykkäävän.

Kalajoki-sukat
Kunhan saan nykyisen lapas-projektini tehtyä, ajattelin kokeilla yhden oman mallini toteutusta. Suunnittelin tuossa aikani kuluksi pöllö-aiheiset lapaset (kun en mieleistäni mallia löytänyt). Kokeilen niiden tekemistä ensin itse ja laitan sitten tänne jakoon, jos ne yhtään mielikuvaani muistuttavat.

Mukavaa huomata, että omavaraisuus aiheena kiinnostaa muitakin ja herättää keskustelua. Minä en siis todellakaan odota zombi-maailmanloppua, mutta pidän maalaisjärjellä ajatteluna sitä, että esimerkiksi sähkön saaminen katkeaisi muutamaksi viikoksi. Yksi kommentoija kertoi opettavansa osaamiaan taitojaan pikkuhiljaa lapsenlapsilleen ja mikäs sen parempaa ajanvietettä kuin opetella hyödyllisiä asioita ja viettää isovanhemman kanssa aikaa. Amerikoissa on ilmeisesti jo kursseja, joilla opetellaan erilaisia selviämistaitoja ja siellä voi palkata henkilökohtaisen valmentajan opettamaan. Meillä on ollut tarjolla erätaitojen opetusta, mutta ne eivät ole suoranaisesti tarkoitettuja katastrofi-tilanteisiin. Vielä ei taida Suomessa saada valmentajaa siihen, kuinka kaupungista poistutaan turvallisesti kun zombit tulevat? :)

1 kommentti:

  1. Oijoijoi- oranssiakin sukissa! Ja aivan mainiot nuo toisetkin sukat! Jatka vain NEULOMISTA- jään pöllölapasohjetta odottelemaan:)

    VastaaPoista