perjantai 17. lokakuuta 2014

Mustikkapiimä-kakku

Kyllä, minulla oli tänään puolikas työpäivä, en kirjoittele täällä työajalla. Mukavaa saada vähän pitempi viikonloppu, niin kerkiää saada aikaiseksi asioita. Tai sitten vain levätä.

Pyöräytin tuossa tällaisen piimä-kakun, jonka resepti on koottu useammasta eri kakusta. Töissä tämä ainakin tuntui kelpaavan. Ostin vähän aika sitten ensimmäisen silikonisen kakkuvuokani. Sen käyttö vaatii näköjään hieman harjoittelua, onnistuin kurtistelemaan kakkua aika pahasti ottaessani siitä uunista pois. Tästä lähtien pitää ottaa koko ritilä, jolla kakkuvuoka on, ulos. Onneksi tällä ei kuitenkaan ollut vaikusta makuun ja tuo sydän kuvio mikä kuvassakin pilkistää on ihan nätti.

Kakusta tulee mukavan mehevää. Mustikat ja kuorrute antavat sille vielä lisää kosteutta eli tämä ei ole sellainen perinteisen kuiva kahvikakku.

Mustikkapiimä-kakku
Mustikkapiimä-kakku

6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
2,5dl sokeria
150g voita
2tl vaniljasokeria
3 munaa
3tl sitruunamehua
130g valkoista suklaata
2,5dl piimää
2-3dl mustikoita (voivat olla jäisiäkin)

3dl tomusokeria
2-3rkl piimää

Sulata suklaa (varovasti jos käytät mikroa, valkoinen suklaa kärähtää helposti) ja anna jäähtyä hetken. Sotke yhteen jauho, leivinjauhe ja suola. Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja voi vaahdoksi. Lisää munat vatkaten, sekä sitruunamehu ja suklaa. Vuorotellen lisää taikinaan vatkaten jauhoja ja piimää. Jos takinasta tulee kovin raskasta, voit lisätä piimää hieman enemmän.

Voitele kakkuvuoka (ja jauhota jos haluat). Laita taikinaa pohjalle. Ripottele mustikat vuokaan ja peittele loppulla taikinalla. Paista 175-asteisessa uunissa 55-65 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrute: Siivilöi tomusokeri. Sekoita vähän kerrallaan piimää seokseen, kunnes se on juoksevaa. Jos kuorrutteesta tulee liian laihaa, lisää tomusokeria.



2 kommenttia:

  1. Tämä oli niin superhyvää, että taitaapa pitää tänään tehdä itsellekin :) Suosittelen, ohje on huippu!

    VastaaPoista