lauantai 21. helmikuuta 2015

Onnelin hempeä appelsiini-valkosuklaakakku

Edelleen elävien kirjoissa. Pitikin mennä viimeksi sanomaan, ettei minulla kuumetta ole. Torstaina kuumemittari näytti jo yli 39 astetta. Mietin, että menisin lääkäriin saadakseni lomapäiväni muutettua sairaslomaksi, mutta olin yksinkertaisesti niin kipeä etten olisi selvinnyt lääkäriin asti. Nyt olo alkaa jo hieman helpottaa ja kuumekin on laskenut. Tämä kaikki makaaminen ja nukkuminen vaan tuppaa laukaisemaan migreenin. Olen tässä jo useamman päivän viettänyt sohvalla torkkuen ja katsoen Orange is the new black -sarjaa. Eilen huomasin eläväni buranalla ja migreeni-lääkkeillä, joten pakko oli tänään tehdä jotain seisoma-asennossa.

Appelsiini-valkosuklaakakku

Niinpä rupesin leipomaan. Etsintäkuulutin tässä jokin aika sitten kakkuohjeen ja SLYni löysi minulle lähestulkoon oikean reseptin. Kyseessä on Onnelin Hempeä appelsini-valkosuklaakakku äidille. Vähän jouduin ohjetta muokkamaan koska kauppaan asti eivät voimani vielä riittäneet. Tämäkin ohje menisi minulla jotenkin että pese kädet ja nosta appelsiinit pöydälle. Käy toisessa huoneessa rykimässä ja niistämässä ja pese kädet. Nosta jauhot pöydälle. Rupea hetkeksi makuulle keittiön lattialle. Kun olet hetken kerännyt taas voimia, pese kädet. Ja niin edelleen ja niin edelleen. Valkosuklaa-limerahkaa meiltä ei läytynyt jääkaapista, joten korvasin sen 150g vaniljarahkaa + 50g valkosuklaata sulatettuna ja yhteen sotkettuna. Appelsiinituorejuuston vaihdoin vaniljatuorejuustoon. Reikään en tehnyt täytettä, koska sitä ei ollut alunperin etsimässäni reseptissä. Päälle laitoin sulatettua valkosuklaata ja vaaleanpunaisia sokerihelmiä.

Muutaman palasen olen tässä kakkua makustellut ja itse kakun koostumus on oikeanlainen, kostea mutta jämäkkä. Täyte ei kuitenkin ole ihan samanlainen, tämän kakun täyte jäi pehmeämmäksi eikä ole ihan sen makuinen, mitä hain. Voi tietysti johtua noista ainesosamuutoksistani. Lisäksi en ole varma, kostutettiinko etsimääni kakkua, mutta jos kostutettiin niin maun perusteella sanoisin ettei sitä tehty appelsiinimehulla. Tätä täytyy testata joku toinen kerta, kun on oikeat aineet hankittuna. Voi tietysti olla, että tämä flunssakin vaikuttaa makuaistiin.

Nyt pitäisi lähteä viemään koirat ulos. Miehellä on olevinaan vapaapäivä, mutta edelleen se töissä on (en valita, töitä pitää tehdä silloin kun niitä saa. Ei vaan ole pahemmin kerinnyt sitäkään näkemään viime viikkoina). On mahtanut naapurikin taas miettiä, miten huonoja koiranomistajia täällä asuu. Olen kurkistanut ovesta ulos varmistaakseni ettei tiellä ole kulkijoita ja lykännyt hunnilauman ulos. Sen verran olen itse mennyt perässä että olen tärissyt/hikoillut, kakoutunut ja hönkinyt seinään nojaten lähimmällä talonkulmalla. On se kumma kun pitää koiria hankkia ja sitten niitä ei jakseta edes ulkoiluttaa! :)

Hieman erikoisempi kuivakakku.


6 kommenttia:

  1. Ompa kurjaa, että olet kipeänä. Toivottavasti kaapista löytyy hunajaa ja inkivääriä.. Keitetyn veden kanssa toimivat ns avaavasti ja olo helpottuu. Upean kakun olet taudista huolimatta saanut aikaiseksi. Koeta levätä! Slysi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lepääminen on yliarvostettua, siitä tulee migreeni. Töihin mentyäni tautikin alkoi parantua. :)

      Poista
  2. Hei.
    Herkullisen näköinen kakku.Miten kummassa olet jaksanut leipoa,Onko tauti lunssaa vai inffulenssaa,korkea on kuume ollut, mutta se parantaa,mutta jos et jaksa töihin ,hae toki lomaa,et kuntoudut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mikä ihme tauti oli, mutta meni yhtä nopeasti ohi kuin tulikin. Ehkä se kuume nousi niin korkeaksi sen puitten kanssa rehkimisen takia.

      Poista
  3. Sait justiinsa Miusta uuden ruokakuntalaisen blogiisi. Mikä ihana onnellinen sattuma jotta tänne Googlen kautta tupsahdin. T:toinen pohjois-karjalainen; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi tervetuloa! :) Itse olenkin sinun blogiasi jo jonkin aikaa tiiraillut.

      Poista