maanantai 16. helmikuuta 2015

Sahramipullat

SLYni laittoi minulle sahramipullien ohjeen. Sahrami ei minulle ole kovin tuttu aines, joten suhtauduin siihen hieman varoen. En näihin pulliin käyttänyt ihan tuota ohjeen koko määrää vaan ajattelin kokeilla hieman vähemmällä. Pullista tuli ihastuttavan keltaisia ja sahramin maku erottuu niissä sopivan vienosti. Koska laskiainen on tässä näillä näkymin, täytin pullat kahdella erilaisella täytteellä. Näitä meni töihin kasa ja naapurille laatikollinen, hyvää oli! Kiitos ohjeesta ja hyvistä ideoista, täytyy testata valkosuklaarahkavaahtoa seuraavalla kerralla. :)

Tänään oli vähän turhaakin jännitystä ilmassa, isäni nimittäin joutui keskussairaalaan. Todennäköisesti kyse ei ole mistään hirvittävän vakavasta, mutta ainahan se säikäyttää. Käytiin Miehen kanssa viemässä isän auto takaisin kotiin ja laittamassa sinne sähkölämmitystä päälle, ettei putket pääse jäätymään. Ilta oli jo pitkällä, kun vihdoinkin pääsi lämmittämään omaa jäähtynyttä mökkiä ja nyt meinaa väsyttää ihan hirvittävästi. Tällaisina iltoina sitä toivoo, että koirat osaisivat ulkoiluttaa itse itsensä..

Sahramipullat

Sahramipullat

0,5l maitoa
1tl suolaa
50g hiivaa
2dl sokeria
1-2rkl kardemummaa
0,5g sahramia
1 muna
n.12-15dl vehnäjauhoja
200g voita

pinnalle kananmunaa, raesokeria, kirsikoita tai rusinoita

Täytteeksi kermavaahtoa ja vadelmahilloa tai  rahkasekoitusta (1dl vatkattua kermaa + 1dl maitorahkaa + 3tl vadelmahilloa).

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen suola, sokeri ja hiiva ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet nesteeseen. Lisää sahrami, kardemumma sekä muna. Vähän kerrallaan vaivaa taikinaan jauhoja. Kun taikina on vielä melko vetelää, lisää sulatettu tai huoneenlämpöinen voi. Lisää loput jauhot ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Muotoile taikinasta pullia ja anna niiden kohota pelillä. Paista 225-250 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa pullista kansi auki ja täytä haluamallasi täytteellä.


Laskiaispullat

2 kommenttia:

  1. Nam, kiva kun kokeilit reseptiä. Löysin muuten blogista Onnelin pikku keittiö (onneli-78.vuodatus.net) kahvikakuista Hempeä appelsiinijuustokakku, vastaako olleenkaan etsintäkuuluttamaasi kakkua? Slysi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin äkkisilmäyksellä vaikuttaisi olevan hyvin lähellä, erona se ettei etsimässäni ohjeessa täytetty tuota reikäosaa. Pitääpä testata. Kiitos! :)

      Poista