maanantai 23. maaliskuuta 2015

Diagnoosi: Talvi

En voi väittää, että tuli takatalvi, koska ei se alkuperäinenkään talvi vielä minnekään kadonnut. Lunta ja jäätä on ollut koko ajan ja nyt kohta viikon pakkanen on pysynyt -7 asteen tienoilla. Takatalven sijaan tuli rankka lumisade, joka peittosi kaiken mahdollinen valkeaan huntuun. Mies tuolla kiroilee lumitöissä, se ei oikein arvosta. :)

Koirat on ulkoilutettava, oli luita poikki tai ei.
Itse könysin tänään vaivalla lääkäriin. Diagnoosina häntäluun murtuma. Röntgeniin ei tarvinnut onneksi lähteä. Lääkäri kertoi, ettei sinne lähetetä lisääntymisikäisiä naisia sen alueen kuvauksiin, kun hoito on kuitenkin sama, olipa yksi murtuma tai kaksi. Eli sinne vasta sitten jos alkaa olla muita oireita. Nyt sain reilun viikon sairauslomaa ja särkylääkkeitä. Ensimmäinen saikkupäivä menossa ja kiesus että on tylsää. Mitä teet kun et kärsi istua (nyt kyykötän vinksallaan), maata tai seisoa ainakaan pitkiä aikoja?PS. Karjalaisessa oli tässä jokin päivä ollut juttua mummoilusta. Tällä tarkoitetaan elämässä hiljentänyttä ihmistä, joka nauttii perinteisistä töistä, kuten neulomisesta, säilömisestä jne jne. Tyypillisesti mummoilija on 30-40 -vuotias nainen. Myös miehet voivat ukkoilla (mm. nikkaroimalla). Huomaatko sinä mummoilevasi jotenkin?

4 kommenttia:

 1. Auts, häntäluunmurtuma rampauttaa ja kipu on kaamea,särkylääkkeenottoa ei kannata pihtailla, ottaa vaan tasaisin välein niin olo kohtalainen, koettu on, tsemppiä! Ensi kuun pakettia tuumin ja reseptejä pohdin puntaroin, joitain kokeilujakin tehty ja muutama luotto-ohjekin hmm saattaisi sopia ensikuussa pakettiin, mutta kysymys kuuluu pidätkö kookoksen mausta? Entä taateli? Avokado? Siemenet? Suolaista vai makiaa? Suklaalla vai ilman? Slysi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin maltan odottaa! Kookos toimii meillä hyvin. Myös taateleita ja avokadoa käytän, mutta niihin tuli ehkä hieman yliannostus raakaruoka-aikoina, joten ne eivät ehkä ole ensimmäisenä listalla. Siemenet nam. Sekä suolainen että makea menee. Aina tarvitaan ripaus suklaata! :)

   Poista
 2. Hei.
  Harmi,varmaan kipeä. mutta onneksi paranee,toivotaan.
  Lunta on täälläkin ,ainakin 10 senttiä ,auraa ei näy,toivottavasti pääsee aamulla toihin.
  Siitä mummoilusta,eikö ne mummot ole vanhempia ,kuin 30- 40 v.? mutta nyky mummot käyvät matkoilla,kylpylöissä,ei ne kotona jouda olemaan,Onkohan mummous sitte nuorentunu,että tekee kyseisiä asioita,kuten neuloo ja säilöö?mutta hyvä asiahan se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymys on siis siitä että nykyään yhä nuoremmat tekee niitä asioita, jotka tässä välillä luokiteltiin mummomaiseksi touhuksi. Täällä "maalla" se ei ehkä ole ihan niin selvää, mutta nuoret kaupunkilaiset ovat villiintyneet näistä jutuista. Ehkä se sitten johtuu siitä, että nykymummot ei kerkiä enää mummoilemaan. :)

   Poista