maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kellarin hattivatit

Viimeistä sairauslomapäivää viedään. Ongelmana on, että kipaisenko kaupasta jotain hyvää ja möllötän sohvalla koko päivän vai yritänkö saada jotain fiksua aikaiseksi. Ulkona pyryttää taas lunta, turha toivoa että siellä saisi mitään tehtyä.

Pääsiäisruokia on alettu suunnittelemaan.Pihatöihin ei vielä pääse, lunta on ja lisää sataa koko ajan. Kuvassa kukkapenkki.

Viikonloppu hurahti niin nopeasti, etten saanut tännekään elonmerkkiä laitettua. Perjantaina alkoi mattoihin ja sohvaan ilmestyä veriläiskiä, jotka johtivat siihen että kuskasin 12-vuotiaan Rontti-koiran lääkäriin. Kyse ei onneksi ollut mistään hengenvaarallisesta, Rontille oli kasvanut hännän alle rodulle ominaisia kasvaimia. Hoitona kahdenlaisia tabletteja ja salvaa. Siihen, kun raahaa vastahakoista hieman alle 50 kiloista isokynsistä elukkaa suihkuun peppupesulle kahdesti päivässä, saa kulutettua yllättävän paljon aikaa.


Neiti 5-vee kävi täällä viikonloppuna pikapyrähdyksellä. Aikaa meni paljon kaikenlaiseen sukulointiin sun muuhun, Miestä ainakin jäi harmittamaan miten vähän kerkisi viettää Neitin kanssa aikaa. Töissäolon miinuksia on se, että kaikki se on poissa vapaa-ajasta. Tajusin vasta Neitiä kotimatkalle saatellessani, ettei tullut otettua yhtään valokuvaa viikonlopun aikana. Nopeasti kasvavat tuon ikäisinä ja kovin muotitietoinen oli Neitistä tullut.

Käväisin jossain vaiheessa kellarissa ja meinasin säikähtää pahasti ovesta sisään kävellessäni. Hämärässä näkyi valkoisten huojuvien hattivattien laumoja siellä täällä. Valot päällä ilmiö sai selityksen: meidän siemenperunat olivat ottaneet hieman varaslähdön ja kasvattaneen monen kymmenen sentin varren. Vieläkö noita voi peltoon laittaa, kysyy uusavuton pienviljelijä.

Kellarin hattivatit

Vaniljapullia. Chilit saisi kohta eritellä omiin kippoihinsa kasvamaan.
PS. Uusimassa Yhteishyvässä oli muuten juttua noista autiotalojen metsästäjistä. Emme siis ole ainoita. Tyytyväisenä pistin merkille, että lehden mukaan täällä Pohjois-Karjalassa pitäisi olla parhaat mahdollisuudet löytää unelmiensa autiotalo. Lehden artikkelin voit lukea tästä.

1 kommentti:

  1. Hei.
    Aikasessa ovat hattivatit, jos niihin lisää multaa ja vie valoon ,ne alkavat vihertyä , mutta onko liian aikaista, kun niitä ei sa peltoonkaan vielä pitkään aikaan,miten kukinnan käy.?

    VastaaPoista