torstai 19. maaliskuuta 2015

Vadelmaviinerit

Eilen oli pitkä päivä. Olin työni puolesta tutustumassa Karelia -ammattikorkeakouluun Joensuussa. Kuulemani oppitunnit olivat yllättävänkin mielenkiintoisia ja päivä meni nopeasti. Kotimatkalla kipaisin kirpparin kautta ja olin kotona ennen seitsemää. Sen jälkeen ei muuta jaksanutkaan kuin selata hieman Viherpeukaloiden mainoslehteä ja kömpiä nukkumaan.

Luulin neulontaprojektien jo jääneen tältä keväältä yhden umpikujan vuoksi. Tiedättehän sen tunteen, kun neuleesta ei tulekaan sellainen kuin kuvitteli, niin menee into koko hommaan. Eilen katselin kuitenkin kuinka kolmasosa opiskelijoista kaivoi tunneilla neuleen esille ja antoi mennä. Sujuvasti he seurasivat siinä samalla opetusta, tekivät muistiinpanoja ja osallistuivat keskusteluun. Tämä sai taas minunkin neulesormeni syyhyämään. Umpikuja-neuleeseen en kuitenkaan tarttunut (annetaan sen muhia tuolla vielä jonkin aikaa, jos se mystisesti muuttaisi muotoaan) vaan aloitin uuden sukkamallin. Siitä sitten joskus myöhemmin enemmän.

Olen kerinnyt tässä myös hieman leipomaan. Aina ei jaksa tehdä kaikkea alusta alkaen, ja silloin tartun usein lehti-/voitaikina -pakettiin. Tällä kertaa syntyi viinereitä. Joltakin nettisivulta tulostin tämän ohjeen ja kävin Lidlissä hakemassa puuttuvat aineet. Ohje kuitenkin ilmeisesti jäi jonnekin Lidlin käytäville, joten jouduin hieman soveltamaankin, koska en koko ohjetta muistanut. Tällaisia niistä nyt kuitenkin tuli (kuorrute jäi hieman löysäksi ja valui keskelle, ei vaikuttanut makuun).

Vadelmaviinerit


Viinerit

500g lehti-/voitaikinalevyjä
250g mascarponea tai muuta tuorejuustoa
1dl sokeria
3rkl kuohukermaa
1 muna

vadelmahilloa tai paistonkestävää marmeladia

Päälle
Tomusokeri-vesi -seosta

Ota taikinalevyt sulamaan pellille ajoissa ja laita uuni lämpeämään samalla kuin teet täytteen. Sekoita juusto ja kerma yhteen ja lisää seokseen sokeri.

Puolita taikinalevyt ja tee niihin kuvan mukaiset neliöviillot keskelle. Älä paina pohjaan asti. Viillon tarkoitus on auttaa taikinaa kohoamaan täytteen ympäriltä. Voit voidella reunat munalla tässä vaiheessa tai täytteen levittämisen jälkeen. Levitä keskelle noin ruokalusikallinen juustotäytettä niin että se täyttää neliön. Ripsauta päälle vadelmahilloa. Hienostelijat voivat hammastikun avulla marmoroida juustotäytteen hillolla, itse vain tasoittelin.

Paista uunissa taikinapaketin ohjeen mukaisesti (225 asteessa noin 10-15 minuuttia) ja anna jäähtyä kunnolla. Valmista tomusokerista ja vedestä (1 desi tomusokeria ja teelusikallinen tai kaksi vettä) kuorrute. Pitkittäisillä vedoilla levitä kuorrute viinereiden päälle. Nam!

Viinerien viilto auttaa kohoamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti