tiistai 10. maaliskuuta 2015

Suklaavanukas

Ärsyttävää. Muitten blogit ovat täynnä kevään ensi merkkejä, sulanneita lumikasoja ja maasta pilkistäviä versoja. Meidän pihamaalla on vielä puolen metrin hanki, pihamäki on peilijäässä ja ei ole mitään mahdollisuutta minkään vielä pilkistellä mistään. Tätä vauhtia saa olla onnellinen, jos pelto on sulanut näkyviin Juhannukseen mennessä.

Kun ulkona ei vielä(kään) huvita olla liukastelemassa, voi keskittyä nauttimaan kaikesta talon sisällä tehtävästä. Olen hurahtanut J.R. Wardin Langenneet enkelit -sarjaan ja ollut nenä kiinni kirjoissa kohta viikon. Kirjojen perusajastus kuulostaa naurettavalta (entisestä sotilaasta tulee enkeli, jonka tehtävänä on pelastaa sieluja), mutta kirjat ovat laadukkaasti kirjoitettuja ja suomennettuja. Jokaisessa kirjassa on aina eri sielu, jonka tämä sotilas yrittää johdattaa oikealle tielle. Jumalaa ei ole taidettu mainita kertaakaan, joten mitään paasausta kirjoissa ei ole. Suosittelisin tätä kaikille niille, jotka ovat aloittaneet Nora Robertsista ja kahlanneet läpi 50 Shades of Grey -sarjan.

Koska hyvä kirja vaatii hyvät eväät, halusin tehdä suklaamoussea. Jokin osa minulta kuitenkin meni huti ja tuloksena ei ollut mousse, vaan suklainen ja rikas vanukas. Ei haittaa, epäilen että oli parempaa näin. Mutta varoituksena sanottakoon, jos noudatat tätä ohjetta, saatat saada aikaiseksi myös vanukasta tiiviimpää tavaraa.

Fazerin siniseltä maistuvaa suklaavanukasta.


Suklaavanukas

2 hengelle

100g suklaata (Fazerin sinistä)
vettä
2rkl voita
2tl vaniljasokeria
2 munan keltuaista
0,5dl sokeria
2dl vispikermaa

Sulata suklaa mieleiselläsi tavalla. Lisää joukkoon rkl vettä, voi sekä 1tl vaniljasokeria. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Aseta jäähtymään.

Laita kattilaan keltuaiset, 1 rkl vettä sekä sokeri. Lämmitä seos melkein kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ole varovainen lämmön kanssa, että et saa aikaiseksi munakasta. Sekoita suklaaseos munaseokseen ja aseta jäähtymään (tiskialtaaseen kylmää vettä, upota kattila sinne). Anna jäähtyä kunnes seos on kylmää sekoittaen välillä (n. 10 minuuttia).

Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Varovasti sekoita suklaa seokseen noin 1,5dl kermaa. Mitä vähemmän joudut seosta hämmentämään sitä ilmavampaa siitä tulee. Jaa annos kuppeihin ja aseta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele lopulla kermavaahdolla.


4 kommenttia:

  1. Nam vaikuttaa herkulliselta. Ja kiitos kirja vinkkauksesta, etsittävä käsiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikallisessa kirjastossa tuntuvat olevan aika haluttuja. Ptää varmaan mennä tekemään varaus kolmannesta osasta, jos sen haluaa saada. :)

      Poista
  2. Eikö se suklaa muutu rakeiseksi kun lisää sen veden?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, se suklaa oli sen verran lämmintä, että se ikään kuin imi veden sisäänsä. Luonnollisestikaan ei kannata käyttää jääkylmää vettä.

      Poista