tiistai 23. joulukuuta 2014

Cupcake Rocky Road

Rocky road on alkanut olla meidän perheessä on perinne. Jos muut ei asiaa muista niin Sisko vaatii saada sitä. Niinpä komensin Miehen ja Siskon tänään jouluostoksille, kun olin itse töissä. Ostoslistalla oli muun muassa rocky road -ainekset.

Töiden jälkeen tein herkun ja totesin ettei se ihan sovi sille tarkoitettuun vuokaan. Muffinssi-vuokia sattui olemaan ylimääräisiä ja vielä sopivasti joulupukki -aiheella, joten meillä siis syödään tänä jouluna rocky road -kuppikakkuja. Maistelin yhden ja ei ollut yhtään pahaa.

Rocky Road

kolme levyä suklaata (Fazerin)
hehtosäkillinen irtokarkkeja (hedelmä ja suklaa)
pussillinen suolapähkinöitä
roiskaus riisimuroja
sopivasti vaahtokarkkeja
kahden sentin viipale voita

Sulata suklaa ja voi yhdessä. Sekoita kaikki muut ainekset yhteen taikinakulhossa. Vaahtokarkkeja voi pilkkoa makunsa mukaan saksilla. Kaada suklaa seoksen päälle ja sekoita niin, että kaikki namit peittyvät suklaaseen. Kaada leivinpaperillä päällystettyyn vuokaan tai asettele lusikalla muffinssi-vuokiin. Anna kovettua viileässä. Nauti sokerinirvanasta.

Odottelen täällä jouluvieraita sukkaa neuloen. Mies meni saunaan. Piha on valaistu miljoonalla kynttilällä ja lyhdyllä, että vieraat löytävät perille. Waltteri rellottaa sohvalla selällään näyttäen hyvin onnelliselta. Armi sulattelee jäätyneitä varpaitaan ja Rontti leikkii Miehen hankkimalla esijoulu-lahjallaan. Uunissa rätisee tuli ja kuusessa loistavat valot. Nyt on joulu.

Rocky Road


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti