perjantai 19. joulukuuta 2014

Viron matka ja mitä tapahtui sen aikana

Käväistiin tuossa Siskon kanssa pikaisesti naapurimaassa eli Viron puolella. Tarkoitus oli katsella joululahjoja ja saada pieni hengähdyshetki tähän ennen joulua. Molemmat tavoiteet saavutettiin. Kasseja oli niin paljon, että Lieksaan pääseminen junassa oli pieni ihme.

Muutamia huomioita tein naapurimaassa. Legoja ja Littlest PetShoppeja sinne on turha mennä ostamaan, hinnat ovat melkein samat kuin Suomessa elleivät jopa korkeammat. Arabian ja Iittalan astioita kannattaa kantaa niin paljon kuin jaksaa, ne olivat huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Vertailun vuoksi sanottakoon, että Iittalan Taika-sarja maksoi Tallinnassa suurin piirtein saman verran kuin Arabian KoKo Suomessa, ja sen lisäksi se oli vielä Prismassa tarjouksessa. Virolaista suklaata sai halvalla, mutta suomalaiset ja ruotsalaiset suklaat maksoivat enemmän kuin Suomessa. Siinäpä ne tärkeimmät.

Sillä aikaa kotona Mies oli jatkanut jouluintoiluaan ja saanut seiniä ja muita maalattua. Oranssi on poissa!!!!! Paras mahdollinen joululahja minulle! Lisäksi täällä oli höyrypesty kaikki mahdollinen. Olohuoneen järjestyskin oli vaihtunut. Jostain syystä järjestyksen vaihtaminen on meillä sellainen asia, johon aloite tulee usein Mieheltä. Ehkä se vaan jaksaa kannella huonekaluja paikasta toiseen paremmin kuin minä.

Hyasintit ovat hieman jo auenneet ja koko talo tuoksuu vienosti niiltä. Lisäksi keittiössä on jäähtymässä piparkakku-taikinan alku eikä sekään pahalta haise. Ajattelin ihan oikeasti siitä huomenna paistaa pipareita enkä syödä sitä sellaisenaan. Ulkona tupruttaa lunta suorastaan idyllisesti ja kaikki on valkoisen hunnun peittämää. Postissa odottaa jokin paketti, oletan että se on salaiselta jouluystävältäni. Laitan siitä sitten enemmän huomenna.

Eli kaikin puolin kaikki on hyvin ja jouluvalmistelut hyvällä mallilla. Hauskaa perjantai-iltaa ja kaikille ja tervetuloa Lotta lukijaksi: :)

Taika -kokoelma karttuu hiljalleen.
Kiitos matkan lahjat on nyt hankittu.

Minä <3 Mies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti