tiistai 9. joulukuuta 2014

Paperiset lumihiutaleet

Minulla on jonkinlainen fiksaatio paperisiin lumihiutaleisiin. Joka joulu niitä väkerän innolla enemmän tai vähemmän ja tämä on myös näkynyt sekä nykyisessä että edellisissä työpaikoissani. Aina on jokin tauko aikaa lumihiutaleelle. :)

Kävin tänään lääkärissä. Sain lisää piikkejä ja lääkärin uskomaan etten tarvitse enää viikon sairauslomaa. Päädyimme kompromissiin, möllötän tämän viikon vielä kotona ja sitten pääsen takaisin töihin. Sielläkin kävin pistäytymässä, sydämelliset kiitokset vaan kaikille työkavereille kun odottamassa ei ole älytöntä pinoa hoitamattomia töitä!! Mutta sairausloman vuoksi olen jatkanut tätä yksi-projekti-päivässä -menetelmääni. Tämän päivän projekti oli lumihiutaleet, tarkalleen ottaen annoin itselleni luvan tehdä niitä neljä.

Lumihiutaleiden teko alkaa aina paperin taittelulla. Neliön muotoinen paperi taitetaan keskeltä niin, että siitä muodostuu kolmio. Tämä toistetaan vielä kaksi kertaa. Itse tykkään hahmotella lyijykynällä kuvion valmiiksi ennen leikkausta. Inspiraatiota kuviin voi etsi netistä. Jos tuntuu ettei kynä pysy kädessä, voi netistä myös tulostaa valmiita malleja mm. täältä tai täältä.

Kun kuvio on valmis alkaa leikkaaminen. Itse leikkelin näitä samalla tavalla kuin neulon, eli katsoin telkkaria samalla toisella silmällä. Sylissäni oli kulho paperisilpulle. Mitä tarkempi/pienempi kuvio, sitä vähemmän siitä huomaa, jos porolta puuttuukin yksi sarven osa. Eli ei kannata hermostua, mikäli sakset lipsahtavatkin. Leikkaamisen jälkeen hiutale taitellaan varovasti suoraksi ja mahdollisuuksien mukaan astetaan kirjojen alle oikenemaan. Tämä helpottaa kiinnittämistä ja saa hiutaleistä siistimmän näköisiä. Valmiit hiutaleet voi myöskin koristella glitterillä. Kun kiinnität hiutaleita (itse suosin teippiä, koska sinitarra kuultaa niistä ikävästi läpi), kiinnitä huomiota mille puolelle olet hahmotellut kuvion (jos esiin on jäänyt kynän jälkiä) ja laita se vähemmän näkyvälle puolelle.

Valmiit hiutaleet ikkunassa

Lumihiutale-hahmotelmat

Poro pysyy lumihiutaleiden suosikkiaiheena vuodesta toiseen.

Hauskoja joulun valmisteluhetkiä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti