lauantai 13. joulukuuta 2014

Kieroilevat hyasintit

Ensimmäinen kotiutui kaupasta jo varmaan kuukausi sitten. Olin ihan viattomasti tekemässä ruokaostoksia, kun se hyppäsi hyllystä koriini ja ilmoitti muuttavansa meille. Huomasin, että myös sen kaverit olivat kurkottelemassa hyllyn reunalta minua kohti, joten juoksin nopeasti kassan kautta kotiin ja lukitsin ovet, etteivät ne loput seuraisi sisälle asti.

Sitten tuli toinen. Olin käyttänyt leipomuksiini kaikki Miehen kahvimaidot, joten sain komennon kauppaan. Mukani oli vain muutama kolikko, etten tyhjentäisi koko kauppaa mukaani ja luulin selviäväni hyvin kunnes tulin kassalle. Siellä se minua odotti, kauniissa puisessa purkissa, sammalella vuoratussa kolossaan. Tämä oli ylpeämpi kuin edellinen, ei suinkaan hypännyt koriin ja kidnappauttanut itseään vaan sitä varten joutui näkemään vaivaa, kaivelemaan takin pohjalta viimeisiä pennosia.

Tänään jouduin sitten rynnäkön kohtaamaksi. Niitä oli joka paikassa, jokaisessa kaupassa, erilaisissa purkeissa, eri väreissä, eri hinnoilla. Kaikki ne halusivat tulla mukaani, kaikki halusivat tuoda joulumieltä tähän taloon. Valitettavasti tila on rajallinen (ja Miehen tuoksunsietokyky), mutta pelastin mukaani ne vinksahtaneimmat ja vinoimmat, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman kotia jouluna. Asettelin ne kuppeihin ja kippoihin. Otin käpyjä, jotka spray-maalasin valkoiseksi ja hiluttelin kiillettä päälle. Hautasin ne käpyjen muodostamiin lämpimiin pesiin. Siellä ne nyt kurkkivat, hieman ujoina vielä. Varmasti viikossa piristyvät ja virkistyvät ja loistavat sitten eri sävyissään huumaavine tuoksuineen. Sitten tietää että on joulu.

Ensimmäinen hyasintti jo kurkistaa varovasti.
4 kommenttia:

 1. Hei.
  Naurullani ei ollut rajoja,kun luin tätä juttua,kiroilevat hyäsintit,kun katsoin tarkemmin ,ei ne kiroilleet vaan kieroilivat.juonikkaiksi ovat tulleet,kun koriinki jo hyppäävät kaupassa, pitääkin varoa ensi kerran ja kulkea kaukaa. mutta ihmeen kauniisti olet ne pakannut,kyllä ne juoluiloa sulle ja perheellesi tuovat, kun hoitelet niitä lämmöllä ja rakkaudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varoa, ikinä ei tiedä missä ne hyökkää. Jos jouluun asti selviää, sitten niitten rynnäköt alkaa hieman heiketä. :)

   Poista
 2. Ihanaa, hyvät joulutuoksut on nyt sitten varmistettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jos sattuisi, että tällainen vielä jonkun kimppuun hyökkäisi ja se joku toisi sen meille, niin ei kai Mies voisi olla niin epäkohtelias ja olla ottamatta sitä vastaan...?

   Poista