maanantai 17. elokuuta 2015

Suklaakinuskipiirakka

Minulla on Oreo-mania. Tiedättehän ne keksit, jotka ovat toimineet suomalaisten Dominojen esikuvina? Amerikasta tulevat, lisäaineita täynnä olevat suklaisen kermaiset Oreot? Siskoni kävi Amerikassa ja toi minulle sieltä ihan aitoja ja alkuperäisiä. Samalla viikolla huomasin paikallisen Tokmannin mainostavan niitä, juuri samoja keksejä joihin liittyviä reseptejä olin raapustellut Pinterest-seinäni täyteen.

Testaukseen valikoin reseptin jolle ei-suklaaholistit irvistelevät: melkein 400 grammaa suklaata? Ei voi olla totta! Kyllä voi kun koko reseptissä on vain viisi ainesosaa. Jos sinun lähikaupastasi ei löydy Oreoita, voit käyttää vallan mainiosti niin Dominoita kuin Lidlissä myytäviä Neo-keksejä. Suklaan voi valita mielensä mukaan, tähän käy niin tumma kuin maitosuklaakin.

Alkuperäinen resepti on kevin & amanda-sivulta, minä olen vain kääntänyt sen.


Suklaakinuskipiirakka

Suklaakinuskipiirakka


1 paketti Oreo-keksejä (n. 36 keksiä)
220g voita
1,5dl fariinisokeria
3dl vispikermaa
350g suklaata

Hienonna keksit sisuksineen päivineen monitoimikoneessa tai muovipussi-kaulin -menetelmällä. Sulata puolet voista ja lisää muruseokseen. Sekoita, kunnes voi on levinnyt tasaisesti. Painele (leivinpaperilla päällystetyn irtopohja)vuoan pohjalle ja reunoille. Aseta vuoka pakkaseen 10 minuutiksi.

Sulata loppu voi ja fariinisokeri kattilassa. Sekoita koko ajan kunnes seos kuplii. Jatka sekoittamista noin minuutin ajan ja poista levyltä. Kaada hitaasti 0,5dl kermaa seokseen sekoittaen koko ajan. Anna kinuskin jäähtyä noin 15 minuuttia. Kaada pohjan päälle ja aseta pakastimeen 30-45 minuutiksi kunnes kinuski on jähmettynyt.

Pilko suklaa kulhoon. Lämmitä kattilassa 2,5dl kermaa kiehumispisteeseen. Kaada kerma suklaan päälle ja anna olla 5 minuuttia rauhassa. Sekoita suklaaseos tasaiseksi, kunnes se muistuttaa vanukasta. Kaada karamellin päälle. Pakasta noin puoli tuntia tai aseta vuoka jääkaappiin jos tarjoat piirakan vasta myöhemmin. Ripottele päälle halutessasi merisuolaa.

Huom: Puoli tuntia pakastimessa ei riittänyt, suklaa ei kerinnyt kovettua tarpeeksi ja kinuski ei pilkistä nätisti sen alta. Käykää vilkaisemassa tuolta alkuperäisestä ohjeesta. Tämä ei kuitenkaan onneksi vaikuta makuun, sokerihumala on taattu.


Liljat kukkivat vihdoinkin

Kyllä siellä kinuskia seassa on, suosittelen pitempää kylmässä oloa kuin ohjeessa

2 kommenttia: