Kurpitsakuppikakut |
Kurpitsakuppikakut kinuskikuorrutteella
noin 300g kurpitsaa2rkl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,5tl kanelia
0,5tl jauhettua muskottipähkinää
0,5tl inkiväärijauhetta
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
115 g voita
2dl munaa (eli noin 4 munaa)
100g tuorejuustoa
60g voita
4-5dl tomusokeria
1dl kondensoitua maitoa (valmiiksi karamellisoitua)
Valmista ensin kurpitsapyree.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori kurpitsa ja pilko kuutioiksi. Keitä
kurpitsakuutioita kattilassa vesitilkan kanssa n. 15 minuuttia tai kunnes
kurpitsa on pehmeää. Ohjeen 2 ruokalusikallista vettä ei riittänyt, vaan sitä
voi laittaa tarvttaessa enemmän. Ylimääräiset vedet voi kaataa pois kurpitsan
kypsyttyä. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 175
asteeseen. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja
mausteet. Toisessa kulhossa vatkaa keskenään
pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi
kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä jauhot vaahtoon, vatkaa
koneella tasaiseksi. Lopuksi vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt kurpitsapyree (n.
220 g valmista pyreetä, eli vajaat 2 1/2 dl).
Jaa taikina muffinivuokiin, älä
laita niitä ihan täyteen. Paista uunissa n. 15–20 minuutin ajan tai kunnes
leivoksen keskelle työnnettyyn hammastikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
Ota kuorrutteen aineet ajoissa
huoneenlämpöön. Valmista kuorrute vatkaamalla voi ja tomusokeri sileäksi, lisää
tomusokeria desi kerrallaan kunnes koostumus on jäykähkö. Lisää lopuksi
kondensoitu maito ja vatkaa sileäksi. Mikäli kuorrute on hieman löysää, voit
antaa sen levätä jääkaapissa 30–60 minuuttia tai kunnes se on sopivaa
pursotettavaksi.
Pursota leivosten päälle haluamasi
määrä kuorrutetta, voit halutessasi viimeistellä leivokset vielä lämmitetyllä
kondensoidulla maidolla.
Syksyiseen säähän sopivat lämpimästi maustetut kuppikakut. |
Muutama huomio: Kannattaa kauppaan mennessä opetella lukemaan ja varmistaa että ostaa valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa. :) Todettiin kyllä että tähän ohjeeseen olisi varmasti käynyt hyvin myös ihan tavallinen kinuskikastike. Taitaa olla että amerikkalaiset vaan suosivat enemmän tuota kondensoitua maitoa. Samoin kuin munia purkissa, josta johtuen munat on mitattu deseissä. Ohje on julkaistu alunperin täällä.
Ja siitä kurpitsan mausta: Jos en olisi nähnyt siskoni sotkevan pyreetä taikinaan, olisin epäillyt ettei näissä mitään sellaista olekaan. Kurpitsan maku on muutenkin aika hento ja näihin on käytetty voimakkaita mausteita, joten näistä on hyvä aloittaa kurpitsakokeilut. Hyviä kuppikakut olivat joka tapauksessa. Kiitos parilleni ohjeesta, en olisi varmaan ilman sinua ikinä keksinyt kokeilla näiden tekemistä! :)
Pienehköstä kurpitsasta jäi vielä ylikin. |
Just meni syksyn ensimmäiset joulutortut uuniin, tulehan kahville :D
VastaaPoistaHei.
VastaaPoistaHienoa ,että kurpitsaa voi käyttää niin moniin tarkoituksiin ,jopa kuppikakkuihin.hienolta näyttää.
Ihania. Kurpitsahan sopii ihan kaikkeen ;)
VastaaPoistaNo niin näköjään. :)
PoistaKiitos. :)
VastaaPoistaIhanat kuvat ja varmasti olleet herkkuja =)
VastaaPoista