keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Nutellakeksit

Salaisen leivontaystävän uusi ilmoittautuminen on alkanut, siitä enemmän täällä. Haastan teidät kaikki leivonnasta kiinnostuneet mukaan. :) Täällä testattiin edellisen paketin mukana tulluttu nutellakeksien ohjetta. Viikko kerkisi hurahtaa taas ennen kuin sain ohjeen tännekin laitettua, niin viuhaan päivät menevät tuon pienen miehen kanssa. Täällä on oltu muuten terveitä lukuun ottamatta tuota minun olkapäätäni ja kokeiltu kovasti uusia makuja. Eilinen appelsiini tuntui olevan yksi uusista suosikeita. Tänään Kekkonen sai pastaa ja jauhelihakastiketta (ja kasvissyöjää sisälläni edelleen hieman hirvittää..). Ensi viikolla on neuvola, sitten näkee miten on yösyöttöjen loppuminen ja kiinteiden lisääminen vaikuttanut.

Tämä ohje menee lemppareiden laatikkoon, näitä tulee varmasti tehtyä uudelleenkin.

Nutellakeksit



Nutellakeksit


4,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
0,25tl soodaa
0,5tl kanelia
200g voita
2,5dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
2 kananmunaa
350g Nutellaa
3,5dl kaurahiutaleita

Sekoita jauhot, suola, sooda ja kaneli. Vatkaa huoneenlämpöinen voim sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Riko kananmunat yksi kerrallaan munaseokseen ja sekoita. Lisää nutella, kuivat aineet ja kaurahiutaleet.

Lusikoi ruokalusikallisen kokoiset keot taikinaa leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Minun keoista tuli yhteensä kolme pellillistä keksejä.


3 kommenttia:

  1. Hei.
    Taitaa olla aika helppo taikina tehdä,että osaa tällänen vähemmän leiponutkin.

    VastaaPoista
  2. Eikun lisää Nutellaa toimitukseen :D

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa kerrassaan herkulta :P

    VastaaPoista