keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Pääsiäismuffinssit kahdella tavalla

Otettiin siskon ja äitin kanssa hieman varaslähtö ja testattiin pääsiäismuffinsseja jo viime viikonloppuna. Turha mainitakaan, että nyt, keskiviikkona, ei ole enää yhtään jäljellä. Salaisen leivontasiskon paketti sisälsi kaksi eri ohjetta ja kokeiltiin niitä molempia. Ensimmäisessä oli parempi taikina ja toisessa parempi kuorrute. Eli näitä ohjeita voi vaikka mixata mielensä mukaan. Ohjeiden tänne saamista hidasti se, että minun hartiani on taas kipuillut. Valitettavasti Kekkonen 5kk ei myönnä sairauslomaa, vaikka sitä hieman kyselin. Nyt alkaa kuitenkin olo helpottaa ja uskaltauduin koneelle.

Pääsiäismuffinssit 2

Alempana pääsiäismuffinssit 1 ja ylempänä nro 2.


Pääsiäismuffinssit 1


125g voita
1,5dl sokeria
2 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
3,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2dl kermaviiliä
1,5tl rommiesanssia
100g suklaata rouhittuna

kuorrute
2dl vispikermaa
200g appelsiinin makuista tuorejuustoa
elintarvikeväriä
hedelmärakeita tai muita koristeita

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen taikinaan sekoittaen. Raasta sitruunankuori ja lisää se taikinaan. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita taikinaan. Lisää kermaviili, rommiesanssi ja suklaarouhe ja sekoita. Annostele muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vedä pursotuspussin reunoihin esim. lusikan kärjellä tai hammastikulla elintarvikeväriä ja laita kuorrute pussiin. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele halutessasi karkeilla.

Pääsiäismuffinssi nro 1 ja rommi maistuu hyvältä :)


Pääsiäismuffinssit 2


3,5dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
3 banaania
0,5tl suolaa
75 g voita sulatettuna
1 muna
1,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria

kuorrute
125g voita
200 maustamatonta tuorejuustoa
1,5tl vaniljasokeria
500g tomusokeria

pieniä suklaamunia

Sekoita yhteen muut kuivat aineet paitsi sokeri. Sekoita banaanit, sokeri, muna ja sulatettu voi. Kaada kuivat aineet sekaan ja sekoita hyvin. Täytä muffinssivuoat taikinalla ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua. 

Sekoita voi ja tuorejuusto pehmeäksi ja lisää vaniljasokeri. Lisää tomusokeri pienissä erissä kuorrutteeseen. Halutessasi voit värjätä sen elintarvikevärillä. Pursota muffinssien päälle ja koristele pienillä suklaamunilla.


6 kommenttia:

  1. Kunnon herkkuja olette tehneet =) Ihana kuvat kuten yleensä <3

    VastaaPoista
  2. Moi.
    Kylläpä on kauniita,aivan ku kesäkukkaset koristeineen.kyl varmaan maistuis.

    VastaaPoista
  3. Ihanat herkut.
    Ihanaa Pääsiäisen Aikaa.

    VastaaPoista
  4. Vesi valuu suupielistä...tarviiko sanoa muuta !?

    VastaaPoista
  5. Vesi valuu suupielistä...tarviiko sanoa muuta !?

    VastaaPoista
  6. Herkullisen ja kauniin näköisiä kuppikakkuja =) Tietosi ovat löytäneet perille ja kortinkin tipautin postilaatikkoon (kuittaus tietojesi perille pääsystä jos posti kestää) ennen vappua =)
    Aurinkoisia ja lämpöisiä vaunuilupäiviä sinulle =) Jään vielä pähkäilemään paketin sisältöä =)
    Slysi

    VastaaPoista