torstai 22. kesäkuuta 2017

Oreo-jäätelökakku

Mittari näyttää +8 astetta. Mies puhui eilen jotain lämmittämisestä. Taitaa siis olle tulossa tyypillinen suomalainen juhannus. Meillä olisi kesämökkikin vapaana, mutta säätiedotus lupasi sellaisia lukemia että taidetaan jäädä mieluummin kotiin palelemaan, kuin mennä järven rantaan jäätymään.

Oreo sopii oikein hyvin jäätelön joukkoon.


Pari päivää sitten kun lämpölukemat olivat vielä hieman korkeammalla, tekaisin salaisen leivontaystäväni laittamalla ohjeella jäätelökakun. Oli tarkoitus postata tämä jo eilen, mutta mystisesti kakun koristeeksi jättämäni oreot olivat kadonneet yön aikana. Mies on taas tehnyt ihan hirveitä työpäiviä, joten ehkä tämä anteeksi annettakoon. Onneksi se toi lisää keksejä syömiensä tilalle, niin pääsin kuvailemaan kakkua. Ja vaikka itse sanonkin, niin hyvää kakkua tuli. Tämä taitaa mennä lempireseptien kansioon. Eli kiitos isosti parille ohjeesta. :)

Oreot voi hyvin korvata Dominoilla tai Lidlin vastaavilla. Alkuperäinen ohje oli tehty pienelle kakkuvuoalle, mutta minulla ei harmikseni ollut sellaista, eli alla on ohje suurinpiirtein kaksinkertaisena.




Oreo -jäätelökakku


Pohja
250g oreo-keksejä
40g voita

Jäätelö
4dl kermaa
1prk sokeroitua kondensoitua maitoa (375g?)
200g tuorejuustoa
120g oreo-keksejä

koristeluun
10kpl oreo-keksejä

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 22-24cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksit voi keskenään, ja painele vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

Vatka kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella kondensoitu maito ja tuorejuusto. Murskaa keksit rouheeksi. Sekoita maitosekoitus ja keksit kermavaahtoon. Kaada kermatäyte pohjan päälle ja peitä foliolla. Pakasta vähintään 4 tuntia.

Ota kakku huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Murskaa loput keksit rouheeksi ja kaada kakun päälle.


Ai niin! Namihiireltä oli tullut muistamisena paketti vaaleanpunaista sokerimassaa, aivan unohdin ottaa siitä kuvan. Kiitos! Ideoita otetaan vastaan mihin sen voisi käyttää, sokerimassasta taiteilu kun ei ole niitä minun parhaita osaamisalueitani.

3 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköinen kakku.
    Mukavaa Juhannusta

    VastaaPoista
  2. Moi.
    oikein herkullisen näköinen jäätelökakku,meillä ei pitkään säilyis,vai on teilläkin niitä hämärän tonttuja,mutta eikös ne juhannuksena aina liikukin.Hauskaa juhannusta.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä. JA todellakin hyvää =) Täytyy todeta että vaikka pelkäsin kylmää tuulta ja kunnon sadetta juhannukseksi niin olikin yllättäen ihan kelpo keli, pystyi olemaan ulkona =)
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle =) Viimeinen pakettikin alkaisi pian olemaan lähtövalmiina, kuun vaihtumista odotellen =)
    Parisi

    VastaaPoista