Kesäkurpitsa-jogurtti-minttusalaatti |
kesäkurpitsa-jogurtti-minttusalaatti
neljälle2 kesäkurpitsaa tikkuina
100g leikkopapuja
1 vihreä paprika siemenet poistettuina ja suikaleina
2 sellerinvartta viipaloituna
1 nippu vesikrassia
kastike
2dl maustamatonta jogurttia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2rkl tuoretta minttua murskattuna
pippuria
Keitä kesäkurpitsoita ja papuja kevyesti suolatussa vedessä 7-8 minuuttua. Valuta, huuhtele ylmässä juoksevassa vedessä ja valuta uudelleen. Anna jäähtyä.
Sekoita kesäkurpitsa ja pavut paprikan, sellerin ja vesikrassin joukkoon isossa astiassa.
Kastike: Sekoita keskenään jogurtti, valkosipuli ja minttu pienessä kulhossa. Mausta maun mukaan pippurilla.
Lusikoi kastike salaatin päälle ja tarjoile heti.
Muutamia muutoksia: Sellerin jätin salaatista pois ja koska täältä perämetsästä ei löytynyt vesikrassia, korvasin sen rucolalla.
Muutenkin kirjassa on aika paljon eksoottisia aineksia, esimerkiksiä eläviä sinisimpukoita näkyy näillä leveysasteilla harvemmin kaupoissa. Silti moni ohje on toteutettavissa pienellä soveltamisella. Tämän salaatin kastike on todella hyvää, ja koska sitä jäi yli pääsen nauttimaan siitä huomennakin. Kiitos parilleni tästä kirjasta!! :)
Ihana kastike <3 |
Hei.
VastaaPoistaNäyttää niin raikkaalta ja kevyeltä ,että tekee mieli popsia suihin.Täytyypä kokeilla itse.kiitti ohjeesta.
Tämä salaatti näyttää hyvältä, herkulliselta ja kevyeltä. Juurikin todella hyvää vaihtelua feta-salaatteihin :)
VastaaPoistaMukavaa ja iloista Juhannusta koko perheelle!
VastaaPoistaKiitos (samoin), hauskaa oli!
PoistaHerkullisen näköinen salaatti :P
VastaaPoista