maanantai 1. kesäkuuta 2015

Ompele vauvalle, osa 3/3: Body

Viime yönä en varmaan nukkunut 10 minuuttia pitempiä pätkiä. Aamulla oli sen verran kuumetta, höntti olo ja kurkku tukossa että totesin töihin yrittämisen olevan kaukainen haave. Harmittaa, tiedän että siellä on kiire ja minullakin oli tehtäviä jotka olin luvannut tehdä. Noh, joskus ihmiset sairastuvat. Toivottavasti tämä ei kehkeydy angiinaksi asti, maistuu ainakin siltä.

Ennen sairastumista sain ommeltua vauvasarjan kolmannen osan ja toimitettua sen jo vastaanottajallekin. Nepparit jätin toisen kykenevän käsityöihmisen tehtäväksi, on jo sinunkin aika harjoitella laittamaan ne. :)

Siiri&Myyry -body ilmaisella ohjeella

Ohje on jälleen kerran ilmainen ja se ja kaava löytyvät täältä Shwin&Shwinin sivuilta. Pieniä muutoksia tein kaavaan, koska se näytti silmääni jotenkin hassun muotoiselta. Leikkasin etu- ja takakappaleen keskeltä kahtia ja laitoin niitä yhteensä noin 6 senttiä päällekäin (eli 3cm ylhäältä ja 3cm alhaalta). Kun ompelin bodyn näin, se oli melkein täsmälleen saman kokoinen kuin kaupasta ostettu koko 50 (vai oliko se 52?). Tämän lisäksi leikkasin jalka-aukkoon tulevaan resoriin lisää pituutta 4 senttiä ja yritin ainakin kiinnittää sen hieman kauniimmin kiinni kappaleen alle.

Anteeksi jos tässä tekstissä ei ole päätä eikä häntää. Päässä surisee ja kuume pakottaa lihaksia. Taidan mennä kiertämään koirien kanssa talon ympäri, jos se kirkastaisi hieman ajatuksia. Toivottavasti Mies muistaa käydä kaupassa toimittamani ostolistan kanssa...
Kaavaa on lyhennetty pinkin viivan kohdalta noin 6 senttiä.

Tukikangas on laitettu ohjeen mukaan.
Jalkaresoria on pidennetty 4 cm ja taitettu päistä piiloon.
EDIT 2.6.2015:
7 kommenttia:

 1. Moi.
  Siellähän se varsinainen ompelija,ompelee tosta vain,Hienoja ovat kyllä vaatteet,vaik enemmämki valmistais.
  Se sairaus kyllä pahempi ,mutta ihmiset sairastuu ,ei sille mitään mahda.Pitää vain levätä.kyllä se siitä, vaik ei kesällä kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekis enemmän vaatteita joo, kankaat alkaa vaan käydä vähiin ja odottelen uutta lähetystä.

   Poista
 2. Ja taas aivan upean näköinen ompelus. Kaunis body.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo kangas on niin söpöä, ettei siitä voi tehdä mitään muuta kuin suloisia vaatteita. :)

   Poista
 3. Moikka! toivottavasti sulle tulee tästä joku ilmoitus vaikka kommentoin näin vanhaan postaukseen :D tilasin tuon saman kaavan, minne se tulee? pdf sähköpostiin vai ihan paperisena postissa?

  VastaaPoista
 4. Moi Anniina! Sen kaavan pitäisi tallentua suoraan tietokoneelle ja sieltä sen saa tulostettua. Jos sinun selain ei kysy tallennuspaikkaa niin koita katsoa lataukset tai esim. tietokoneen omat tiedostot. Toivottavasti tästä oli iloa?

  VastaaPoista