tiistai 12. tammikuuta 2016

Eineshampurilainen

Valokuvaushaasteessa oli viikon aiheena ruoka. Mietiskelin tätä jo hieman ennalta ja en oikein osannut päättää mitä kuvaisin. Leipomisia olen täällä kuvannut jo aika paljon, joten se tuntui hieman haasteettomalta. Puoliksi pinaattia oleva kasvismakaronilaatikkoni taas ei ollut kovin kuvauksellista. Onneksi tänne peräkylälle on vihdoinkin rantautunut sellainen eksoottiinen erikoisuus kuin kasvishampurilaiset. Kokkikartanon kasvishampurilaiset ovat niin hyviä (ja niin kauan odotettuja paikallisen marketin valikoimaan!!), että voisin melkein elää niillä. Sisälle laitetaan tietenkin sinappia, ketsuppia, kasviksia ja juustoa. Mukana tuleva mangokastike kruunaa kaiken. (Ei, tämä ei ole maksettu mainos vaan minusta nämä ovat vaan niiiiiiin loistavan hyviä. Kyllä, eineshampurilaiset ovat nam!)

Näinpä ollen kävin sitten taas vaihteeksi tyhjentämässä kaupan hamppari-laarin ja aloin kuvaamaan. Pohjalla taustana on tulostuspaperi, johon on tulostettu puukuvio. Taakse asetin (likaisen....) uunipellin nojalleen tuolia vasten. Halusin saada kuvaan hieman tummia värejä, että kasvisten kirkkaus korostuisi. Kuva on otettu ikkunan edessä ja vastakkaisella puolella jo aiemmin esittelemäni "valopahvi" heijastamassa valoa hampurilaisen toisellekin reunalla (alimpana kuvana "studioni"). Ja tadaa, viikon haaste suoritettu.

Kokkikartanon kasvishampurilainen
Kotitekoinen valokuvaus-studioni
Sisko ja äiti kävivät tänään kylässä ja toivat mukanaan vohvelitarvikkeet. Nyt on maha täynnä ja sokerikylläinen olo. Koirat kuorsaavat pitkin huonetta ja vieressä odottaa neule. Juuri nyt tuntuu että kaikki asiat ovat oikeastaan aika hyvin.

7 kommenttia:

 1. Elämä maistuu vohvelilta ja vattuhillolta ja kermavaahdolta :D

  VastaaPoista
 2. Eikä tuo hampurilainenkaan hassumalta vaikuta, eturuuaksi. Viitaten Helenan kommenttiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti käydä jo lisää hakemassa. xD Se on kasvis, eli melkein terveellinen, eikö?

   Poista
 3. Kiitos tuosta alimmaisesta kuvasta. Itse olen laiska järjestämään somisteita ja kelvollisia kuvausolosuhteita. Monet niin tekevät, mutta harva näyttää, kuinka se tosiasiassa hoituu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut intohimona viime aikoina lukea aiheesta ja mielestäni on tyhmää rueta salailemaan kuinka kuvia ottaa. :) Toki siitä saa ihan omanlaista potkua kun näkee hyvän kuvan ja yritää miettiä miten se on toteutettu. Tulee katsottua kuviakin ihan eri valossa.

   Poista
 4. Hei.

  Vihannekset saavat ruuan näyttämään niin herkullisilta. että tekee mieli jo ahmia tuo kuva

  VastaaPoista