keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Helpot suklaamuffinssit

Huh hellettä. Minä en todellakaan ole mikään auringonpalvoja migreenineni ja aurinkoihottumineni, eikä tämä mahassa köllöttävä lämpöpatteri ole muuttanut asiaa mihinkään. Jos tulee jo kuuma muutenkin pelkästä sohvalta ylös äheltämisestä niin tällä helteellä on hiki jo siellä sohvalla. Kuitenkin eilen kaikessa tuulettimen puhalluksessa makoilun keskellä iski lämpimän ruuan nälkä ja ajattelin samalla paahtamisella kokeilla salaisen leivontaystävän paketissa tullutta reseptiä.

Olin pyytänyt vinkkejä helppoon leipomiseen, johonkin mitä voisi kokeilla Neiti 6-veen kanssa. Neiti kerkisi kuitenkin jo palata toiseen kotiinsa kuukauden oleskelunsa jälkeen. En antanut tämän kuitenkin estää, koska resepti vaikutti niin simppeliltä ja uuni oli jo lämpiämässä. Ohje oli hyvä ja helppo, joten ehdottomasti näitä varmasti testataan seuraavalla vierailulla. Otin muffinssit tarkoituksella pois uunista pari minuuttia etuajassa (jolloin tikkuun vielä hieman tarttui taikinaa), joten sisälle jäi ihanan kostea keskus. Voikreemin teko tällä hetkellä ei kiinnostanut (kuinkahan kauan sekin olisi kestänyt sulamatta), mutta pakastimesta löytyi vaniljajäätelöä, jonka kaveriksi nämä muffinssit sopivat paremmin kuin hyvin. Päälle ripottelin Santa Marian kaakao-chili -mausteseosta, joka toi mukavasti lisäpotkua makuun.

Muffinsseja kesäisellä tavalla :)




Helpot suklaamuffinssit

12kpl

3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaota
0,25tl suolaa
1,5dl sokeria
100g suklaata pieneksi pilkottuna
2 kananmunaa
1dl ruokaöljyä
1dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko suklaa ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää munat, maito ja öljy, Sekoita tasaiseksi. 

Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin lusikalla nostellen. Paista muffinssit 175 asteessa n. 13-15 minuuttia kunnes näyttövät kypsiltä.



4 kommenttia:

  1. Nyt alkoi kyllä tekemään mieli näin helppoja muffinsseja =)

    VastaaPoista
  2. Moi.
    Kokeilin aamusta,herkullisia.

    VastaaPoista
  3. Näiden on pakko olla hyviä. Muffinit <3

    VastaaPoista
  4. Etsinkin juuri helppoa suklaamuffinssi ohjetta syntymäpäiville :) kiitos :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista