tiistai 14. helmikuuta 2017

Rocky Road

Pelottavaa. Sisko tuli kylään ja vei Kekkosen vaunulenkille koiran kanssa. Minä yritän täällä olla kyttäämättä ikkunasta, että milloin ne tulee ja onko kaikki kunnossa. Lähinnä minua kai pelottaa, että Kekkonen on huutanut koko lenkin ajan kurkku suorana, sitä kun on viime aikoina ollut ilmassa. Voisiko olla ensimmäinen hammas tulossa?

Sen sijaan että olisin naama lytyssä ikkunassa, laitan tänne Salaisen leivontaystävän paketissa tulleen Rocky Roadin ohjeen. Sinällään tämä on tuttu juttu, meillä tosin on käytössä hieman erilainen ohje (jonka löydät täältä).  Hyvää oli tämäkin, hieman yksinkertaisempi ja suolaisempi tosin. Mystisesti ohjeen mukaan olisi pitänyt käyttää leivontasuklaata. Minä laitoin Fazerin sinistä ja säästin parin laittaman suklaan johonkin leivontaan.

Rocky Road

Rocky Road

1ps (100g) mikropopcorneja
200g leivontasuklaata
100g tummaa leivontasuklaata
25g voita
50g vaahtokarkkeja (+ vähän koristeluun)

1dl suolapähkinöitä (+ vähän koristeluun)


pinnalle 50g valkoista suklaata

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Valmista popcornit. Paloittele suklaat ja sulata ne voin kanssa miedolla lämmöllä. Tarvittaessa pieni vaahtokarkit. Sekoita aineet tasaisesti niin että suklaata levittyy kaikkialle. Kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi. 

Sulata valkosuklaa ja levitä raidoiksi rocky roadin päälle. Koristele popcorneilla, vaahtokarkeilla ja pähkinöillä.

PS. Sisko ja Kekkonen selvisivät hengissä lenkistään. Kekkonenkin oli hiljennyt jossain vaiheessa.Salainen parini oli muistanut minua vielä erikseen kortilla ystävänpäivän kunniaksi. Myös Redrose-emolta tuli suklaiset terveiset, mutta ne katosivat parempiin suihin ennen kuin kerkisivät kameran eteen...

Rocky Roadkin hävisi jonnekin yön aikana...

5 kommenttia:

 1. Moikka.
  Heippa,kyllä oli hyvää,mutta pitää katsoa ,ettäpopkormit on kaikki auenneita,ennen sekoittamista.

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus.
  Ihanaa Ystävänpäivän Iltaa Sinulle Ja Perheellesi

  VastaaPoista
 3. Kekkonen äänteli ehkä ensimmäiset 20 metriä ja hiljeni sitten :D Ja rocky road oli kyllä hyvää tälläkin ohjeella.

  VastaaPoista