keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Salmiakkibrowniet

Ostosriippuvaisuuden ja monien salaisten leivontaystävien jälkeen leivontakaapissa on paljon tavaraa, jota en ole kerinnyt vielä käyttämään. Eilen sieltä tippui niskaan Fazerin turkinpippurirouhe-pussi ja ajattelin tehdä asialle jotain. Pieni googletus löysi tämän Kotilieden ohjeen ja hieman sitä muokkaamalla ohjeesta tuli mieluinen. Näissä brownien palasissa maistuu salmiakki juuri sopivan vahvasti. Sisus on pehmeää, hieman valuvaa ja tahmeaa, juuri täydellistä!

Salmiakkibrowniet


Salmiakkibrowniet


150g Fazerin sinistä
150g voita
2dl sokeria
3 munaa
150g turkinpippurirouhetta
1,5dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaota

Sulata suklaa ja voi, aseta jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele joukkoon suklaaseos. Lisää rouhe. Sekoita jauhot ja kaakao yhteen ja sekoita taikinaan. 

Kaada taikina 20cm x 30cm vuokaan, jossa on leivinpaperi. Paista 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tikkuun saa jäädä hieman taikinaa. Brownien jäähdyttyä aseta se jääkaappiin, jotta se jähmettyy kunnolla. Leikkaa paloiksi tai ota piparimuotilla kuvioita.

Täydellistä herkkua salmiakin ystävälle.


Eilen käytiin Kekkosen kanssa neuvolassa. Pituutta on jo 65 cm ja painoakin 7,5 kiloa, ei voi puhua enää pienestä pojasta. Neuvola sattui hieman huonosti juuri päiväuni-aikaan ja kun rokotuksiakin oli useampi, ei ollut kovinkaan kiva reissu. Hengissä kuitenkin selvittiin, mutta jätin kaupassa käymisen suosiolla johonkin toiseen päivään.


2 kommenttia:

  1. Moika,
    Kävis varmaan ystävänpäivä kahveille.kukkien kera.Ikäviä ne rokotukkset,mutta onha niillä hyvätkin puolensa.

    VastaaPoista
  2. Minä en vaan edelleenkään kykene ymmärtämään tuota suklaan ja salmiakin yhdistelmää. Mutta voisikohan tuohon käyttää Marianne-rouhetta, se putoilee minun kaapistani :D

    VastaaPoista