lauantai 22. marraskuuta 2014

Suklaakeksit

Keksien tekeminen on vaikeaa. Ainakin mielestäni. Niistä tulee aina liian kuivia, liian hajoavia tai liian palaneita. Minulla on muutama luottokeksi-resepti, joiden puoleen käännyn aina keksihimoissani ja jotka suurimman osan ajasta jopa onnistuvat. Tässä on yksi sellainen.

Suklaakeksit

Taikina on helppo tehdä, eikä vaadi mitään erikoisia ainesosia. Alkuperäinen resepti (jonka lähdettä en muista, anteeksi!), josta olen tätä ohjetta lähtenyt muokkamaan, aloitti ainesosa-luettelon puolella kilolla voita ja päätti sen kiloon suklaata. Itse olen yrittänyt pysyä hieman enemmän kohtuudessa. Toki jos haluaa niin tähänkin saa upotettua sen kilollisen suklaata.

Suklaakeksit

250g voita
2dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
2 munaa
7dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
300g suklaata

Vatkaa voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kunnolla kummankin munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää niitä vähän kerrallaan seokseen. Pilko suklaa pieniksi palasiksi ja lisää taikinaan noin siinä vaiheessa, kun puolet jauhoista on lisätty.

Taikinan voi laittaa jääkaappiin jähmettymään, itse en kokenut sitä tarpeelliseksi.

Muotoile taikinasta pieniä palloja, litistä ne ja aseta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia riippuen keksien koosta. Annoksesta tuli noin kolme pellillista keksejä.


Vanha vaiva uusiutui ja lääkäri määräsi kilon lääkkeitä, sairauslomaa ja tietokoneen käyttökiellon. Hieman sitä rikon tässä nyt, mutta voi olla ettei muutamaan päivään nyt kuulu täältä sitten mitään uutta. Ensi viikon alussa tarkastellaan tilannetta uudelleen ja katsotaan onko tulehdus saatu kuriin.

3 kommenttia:

  1. Eksyin vahingossa sun blogiin, mutta tää oliki ihan kiva eksyminen! :D Ajattelin kokeilla näitä suklaakeksejä, saanko kopsata ohjeen ja linkittää sun blogin postaukseen? Oon ihan hiljan vasta alkanu kirjottaa tota mun , kertoilen ihan mein arjesta, odotusajasta, remontista ja mitä ny millonki tulee mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsulivei! Toki saat jakaa keksien ohjetta eteenpäin. :) Siitä tulikin mieleeni että pitää mennä kaivelemaan pakastinta, taisin jemmata sinne näitä yhden satsin...

      Poista
    2. Kiitokset! Laitan postausta kehiin kun saan testailtua, ja tarviiki kans laittaa pikkasen kekseistä talteen pakastimeen, ettei sit tuu ahmittua heti kaikkia. :)

      Poista