sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Jogurttikaarna

Minä olen vähän huono syömään maitotuotteita. Suklaata kuluu säännöllisesti (ainakin näin voi päätellä tätä blogia tutkimalla :) ), mutta muutoin unohdan välillä koko maitotuotekunnan. Käytän voita ja juustoa leivän päällä ja ruuanlaitossa, mutta epäilen että niistä saadut hyödyt jäävät aika vähäisiksi. Koska en pidä maidosta, syön puuroni ilman sitä ja juon kahvini mustana. Silloin harvoin kun lautaselleni eksyy muroja, lusikoin sieltä murot ja kaadan maidon viemäriin. Hyi minua.

Tämän vuoksi yritän syödä edes jogurttia, jos nyt ei päivittäin niin ainakin lähestulkoon. Nykyään on kaupoissa niin laaja valikoima erilaisia rahkoja ja jogurtteja, ettei ihmisen pitäisi olla mahdollista kyllästyä. Joskus minulle kuitenkin käy näin. Silloin kun jogurtin lusikoiminen purkista kyllästyttää, sujautan purkin usein pakastimeen ja syön sen sitten jäätyneenä. Varsinkin ananasjogurtti sopii tähän tarkoitukseen hyvin. Viime aikoina olen kuitenkin keksinyt uuden tavan pakastaa jogurttini. Amerikkalaiset käyttävät tämän tyyppisistä ruuista sanaa 'bark', joka tarkoittaa kaarnaa ja kyllähän tämä hieman sitä muodoltaan muistuttaa.

Jogurttikaarna

jogurttia
oman maun mukaan ripaus sokeria/makeutusainetta
marjoja, pähkinöitä, ananasta, suklaarouhetta yms.

Kaada haluamasi jogurtti (itse käytän maustamatonta, mutta kaikki käy) laakeaan vuokaan. Ripottele marjat tai muut lisäkkeet jogurtin päälle. Anna olla pakastimessa vähintään 3 tuntia. Voit murtaa kaarnasta haluamasi kokoisia paloja ja pakastaa loput.

Vadelma-jogurttikaarna
PS. Aikaisemmin saamassani SLY:n paketissa oli pienempi lahja, jonka säästin viikonlopulle. Eilen sitä availin ja voi että!! Oli kyllä niin osuva paketinsisältö, ettei sitä uskoisi saaneensa ihmiseltä jota ei ole koskaan tavannut. Silmälasikotelokin tuli tarpeeseen, koska käyttämieni lasien mukana ei tullut koteloa, ainoastaan pehmyt pussukka. Pöllövuokaan suunnittelin jo tekeväni näitä sydänleivoksia. Tuleeko muita ideoita mieleen, missä koristelut eivät saa pöllöjen kaunista muotoa katoamaan?


PPS. Kiitos myös kaikista muista muistamisista!

5 kommenttia:

 1. Siis sulaa suklaata tietenkin vaan vuokaan ja sitten jäädytys. Isket jäätyneiden pöllöjen sisälle tota sydänleivosmuru& tuorejuusto mössöä ja vuelaa pöllö"kakkutikkari"unelmat on valmiit. Tulen syömään!

  VastaaPoista
 2. Ihania nuo vuokat! Minä haluun kanssa :)
  -Kirsti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea metsästykseen, en osaa sanoa mistä SLY on tuon hankkinut...

   Poista
 3. Ehdotan, että kokeilet ihan perus muffinitaikinaa, kuvio säilyy hyvin. Tai miten olisi jäädyke?? Tiedän, että onnistut! Slysi ps myllynparas resepteissä on hyvä perusohje ns kuivakakulle siihen vaikka esim muruja hienoksi pilkottuna.

  VastaaPoista