sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Mansikkakakku

Minulla on luottokakkupohja, jonka luokse palaan jokaisen harha-askeleen jälkeen. Miksi pitää yrittää löytää jotain uutta, kun on jo löytänyt sen täydellisen? Tästä ohjeesta tulee juuri sopivan kokoinen ja rakenne on sellainen, että kakun kerrokset pysyvät leikkausvaiheessa ehjänä vaikka aika ohuita olisivatkin. Tämän saa leikkattua myös neljään osaan jos jaksaa näpertää. Käytän itse sellaista kakkusahaa, missä leikkaus tapahtuu vaijerin avulla. Minun veitsitaidoilla ei suoran kerroksen leikkaus onnistu.


Mansikkakakku, johon Mies kerkisi asettelemaan kakkulapion


Mansikkakakku

pohja 24cm vuokaan

6 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reuna voilla ja halutessasi kuorruta korppujauhoilla. 


Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää varovasti taikinaan.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Mansikkarahka

2dl vispikermaa
1prk rahkaa
3rkl sokeria
4 liivatelehteä
1,5-2dl soseutettuja mansikoita (tai muita marjoja)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma. Sekoita vaahtoon varovasti rahka ja mansikkasose. Maista ja mausta tarpeen mukaan sokerilla. Liuota liivatelehden tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita rahkan joukkoon ohuena nauhana kaataen ja koko ajan vatkaten.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta pohja tarjoiluastialle ja laita irtopohjavuoan reunus sen ympärille. Kakku on helpompi kasata reunan sisään ja siitä tulee siistimpi. Käytä kostuttamiseen maitoa. Laita ensimmäiseen väliin puolet rahkasta ja toiseen loput. Peitä kelmulla tai muovipussilla ja anna olla jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. 

Koristele kermalla ja mansikoilla.

Kerkisin maistella ennen kuin muistin kuvia ottaa. :)


Olen jostain lukenut ohjeen, että 1. päivänä paistetaan pohja, 2.päivänä täytetään ja 3. päivänä koristellaan. Tätä ohjetta olen noudattanut. Ei tule epäonnistumisia sen vuoksi, että kakku olisi vielä liian lämmin tai täyte ei kerkiäisi hyytyä.

Kakun paistamisen ja syömisen lisäksi täällä on keritty mm. neuloa, käydä pomppulinnassa, heittää tikkaa ja muuten vaan nauttia kesästä. Neulevimman alettua Neiti 5-vee halusi samanlaiset lapaset kuin mitä itselleni tein (ohje niihin tulossa). Neiti sai lapasensa ja niistä, niitten tekijästä ja käyttäjästä yritettiin saada kuvaa. Eihän siitä mitään meinannut tulla kun rupesi hihihihittyttämään.

Neiti 5-veen uudet pöllölapaset

9 kommenttia:

  1. Maistuvan näköinen kakku. Samalla pohjareseptillä olen itsekkin leiponut, mutta mansikkarahka on kokeilematta, kokeilenkin ohjeellasi. Näyttää neiti olevan tyytyväinen lapasiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Mansikoita voi jättää myös hieman isommiksi palasiksi, jos tykkää suuntuntumasta.

      Poista
  2. Hei .
    Kakku oli hyvää ,kävin maistamasa,"Äippä"

    VastaaPoista
  3. Hieno kakku, komiat lapaset, sopii silloin vähän tirskuakin, taitaa nuo 5-v tyttöset ja poikaset olla kumpaisetkin veikeän vikkeliä,ja rakastavat pomppulinnaa, tutkivat tarkkailevat ja tekevät hyviä havaintoja ja herättävät hyvää mieltä osuvilla kommenteillaan, ( meillä herra 5 -v jaksaa yllättää päivittäin...) Anne(npuuhat)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat vähän hassusti siinä taaperon ja koululaisen välissä, esittävät isoja vaikka eivät vielä sellaisia oikein uskalla ollakaan. :)

      Poista
  4. Ihanan näköinen kakku, oikeen vesi herahti kielelle! :P olen tänään saanut tietosi ja luulen että jo alkavalla viikolla suunnittelen kivan paketin sinulle :) toivotaan että tykkäät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmastikin. :) En vaadi ihmeitä ollakseni tyytyväinen. Perustarvikkeetkin tuntuvat olevan aina lopussa, aina saa olla tomusokeria kantamassa kaupasta. :D

      Poista
    2. Se on kyllä totta :D

      Poista