maanantai 21. syyskuuta 2015

DIY: lahjakassit

Kävin viime viikon matkallani seikkailemassa myös Ikean ihmeellisessä maailmassa. Kuten aina paperiosaston avautumisesta lähtien, hyppy-koikka-loikahtelin siellä innoissani kuin pieni lapsi. Yksi ostoslistallani olleista asioista olivat lahjakassit. En kuitenkaan löytänyt valikoimasta mieleiselläni kuosilla ollutta sopivan kokoista kassia (paljon muuta kylläkin, khrm). Koska pöydälläni oli odottamassa jonkin asteinen lahjasuma (on synttäriä, tuparia, taas synttäriä, muuten vaan -lahja, jne jne.) päätin eilen kokeilla pussien tekemistä itse.

Itsetehdyt lahjakassit (Näettekö tekin kuvassa pöllön vai kuvittelenko minä jo?)

Käytin tässä esimerkissäni tavallista lahjapaperia, koska kassiin tarkoitetut lapaset eivät olleet kovin painavat. Paperina voi käyttää myös jotain paksumpaa paperia tai vaikka sanomalehtiä, mitä keneltäkin löytyy. Lahjapaperista tehty kassi ei kestä hirveän suurta painoa, joten kannattaa miettiä etukäteen paperivalikoimaa.

1. Leikkaa paperista suurin piirtein saman kokoinen pala kuin jos olisit käärimässä sitä normaalisti pakettiin. Varmista että lahjatavaran ylä- ja alapuolelle jää tarpeeksi käännösvaraa.

1.

2. Taita yläreuna kerran tai kaksi taitteelle. Näin ohut paperi kestää paremmin mahdolliset kantonarut ja on siistimmän oloinen.

2.

3. Teippaa tai liimaa sivusauma. Varmista, että yläreunasta tulee tasainen ja tarvittaessa tasoita alareuna saksilla.

3.

4. Taita alareunasta pohjan verran. Varmista, että lahjatavarasi pituus mahtuu kassiin taiton jälkeen.

4.


5. Avaa pohjataitos kuvan osoittamalla tavalla.

5.


6. Paina avattu pohja kasaan niin että siihen muodostuu keskelle pystyssä oleva sauma.

6.


7. Taita ylhäältä ja alhaalta kolmion muotoinen osa kohti pohjan keskustaa, ja teippaa ja/tai liimaa se kiinni.

7.

8. Avaa kassi. Voit tehdä yläreunaan reiät ja sitoa kantokahvat niistä (isompi kassi) tai taittaa yläosan, tehdä taitokseen reiät ja sitoa pussukan niistä kiinni (pieni pussi).Tähän kassiin sujahti Steinbach Wolle Eroica -langasta (20s/10cm, violetti) sekä 7 veljeksestä (18s/10cm, musta lanka) tehdyt Viola pöllölapaset. Toivottavasti ne saivat hyvä kodin Pöpeliköstä ja ovat suurin piirtein käyttäjänsä toiveiden mukaiset. :)

Viola pöllölapaset

Käytössä oli Ikean lahjapaperi sekä paperinaru

10 kommenttia:

 1. Voi ihania lahjakasseja ja ihanat lapaset! Pittää kyllä testata kassin taittelua joskus itekki! Kyllä minäki tuosta paperin kuviosta vaan pöllön bongasin, silmät näkkee sen mitä haluaa nähdä :D

  VastaaPoista
 2. Lapaset ovat täydelliset! <3 Ja lahjakassi upea! Meni aivan "täydestä", en olisi tiennyt olevan itsetehty ilman tätä postausta. :)

  ...ja nyt kun sanoit, niin minäkin näen pöllön. :D

  VastaaPoista
 3. Tai ehkä se on isosilmäinen ilves. Hmmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo paperi on selvästikin musteläiskä-testi. Löydän kuvasta myös partasuisen miehen aurinkolaseissa. xD

   Poista
 4. Pelottavaa- hetken jopa mietin olisiko
  Inhoamani lahjojen paketointi näin jopa siedettävää😁...testaan- kunhan saan kivaa paperia ostettua😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa. Noita kun muutaman pyöräyttää niin ei tarvitse enää edes ohjetta ja kuvittelisin että säästökin on kohtalainen verrattuna siihen, jos ostaa valmiina lahjakasseja.

   Poista
  2. Heh oon näitä mineinä"pari" Kiken häihin kuulemma tehnyt😅

   Poista
  3. No nyt on aika kokeilla isommassa koossa. xD

   Poista