Täällä on migreeni ärjynyt aika pahana. Nämäkin leivottiin jo viikonloppuna, mutta postattua sain ne vasta nyt. Tätäkin tekstiä on tiristelty useampaan otteeseen. Neiti 6-vee saapui tänne leivonta-apulaiseksi jo lauantaina, ja on herkutellut kaikenlaisilla Frozen herkuilla. Kiitos niistäkin parille. Koristelun lisäksi harjoiteltiin mm. kananmunien rikkomista (meni yllättävän hyvin) ja aineiden mittaamista. Hauskaa oli!
Aleksanterin leivokset on yllättävän helppoja tehdä |
Näitä leivoksia on tehty jo 200 vuoden ajan. |
Aleksanterit
(pellillinen, 35-40 palaa)500g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1rkl vaniljasokeria
10dl vehnäjauhoja
täyte:
300g omenamarmeladia
kuorrutus:
3dl tomusokeria
2dl mansikkatomusokeria
0,75dl vedellä laimennettua sitruunamehua
50g tummaa suklaata
Vaahdota pehmeä voi ja sokeria. Lisää kanamunat yksitellen. Sekoita vaniljasokeri ja jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Pistele taikinat haarukalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuutn verran.
Anna pohjien jäähtyä ja levitä toisen päälle omenamarmeladi. Siirrä toinen pohjapala marmaldin päälle varovasti.
Sulata suklaa ja laita se pieneen pussiin. Sekoita tomusokerit ja lisää sitruuna mehu samalla vatkaten (HUOM! Minun piti laittaa lisää tomusokeria höläytettyäni sekaan koko tuon mehumäärän). Levitä kuorrute ylimmän pohjan päälle tasaisesti. Pursota suklaalla ohuita raitoja noin 5 sentin välein tomusokerin päälle. Vedä esim. hammastikulla ristikkäisiä poikkiviivoja niin, että syntyy kuvioita. Saat siistejä paloja leikattua kun nostat pellin ennen leikkaamista jääkaappiin siksi aikaa että kuorrutus jähmettyy.
Hauskaa naistenpäivää!! |
Oi miten kauniit, tunnelmalliset kuvat. Ihan henkii sellaista arvokkuutta nuo leivokset ja asetelmasi ^_^ Hyvää naistenpäivää sinullekin!
VastaaPoistaNäyttääpä herkullisilta ja nuo kuvat! Todella kauniita ja onnistuneita otoksia. Hyvää Naistenpäivää sinulle ja mietteissäni vielä, -onkohan pikku "extra" paketti saapunut jo perille postilaatikkoosi.... Terv; Sly
VastaaPoistaMoi.
VastaaPoistaNäyttävät niin kauniilta ruusujen kera,ja maistuivat myös.Hauskaa Naistenpäivää leipojille.
Herkullisen näkösiä ja kauniita kuten kuvatkin =)
VastaaPoistaOlinkin tämän herkun unohtanut...ei mun tekemät vaan näytä koskaan tältä..luonnossa saatikka sitten kuvissa . Oi nam!
VastaaPoistaNäyttää niin herkulliselta. jospa sitä huomenna kauppareissulta tois värkit ja kokeilis ohjettasi.
VastaaPoistaElekää syökö kaikkia, pian tullaan :)
VastaaPoistaUpeat Aleksanterit! minun pitäisi ostaa kuvauksia varten kaupasta valmiit :D
VastaaPoista