perjantai 1. heinäkuuta 2016

Mokkakakku

Vieraat tarjoavat aina hienon tekosyyn leipoa. Jotenkin mystisesti eksyin selailemieni mustikkareseptien parista kuitenkin mokkakakkujen ohjeisiin. Niistä sovellettuna syntyi tällainen mehevä kahvikakku, joka päällä on vielä kruununa kahvikuorrute ja tummaa suklaata. Kakku oli helppo tehdä eikä siihen tarvinnut mitään hirvittävän eksoottisia aineita. Aika tuhtiahan tämä on, joten kelpaa todelliseen sokerinhimoonkin.

Vieraat toivat mukanaan uutisen myös ylimääräisestä pinnasängystä. Sellainen otetaan täällä innolla vastaan, kiitoksia vaan. 

Helppotekoinen mokkakakku

Kakusta tuli mehevä myös sisältä


Mokkakakku


3dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
0,5dl kaakaota
1tl soodaa
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1dl piimää
0,5dl sulatettua voita
1muna
1dl kahvia

150g tuorejuustoa
3rkl pehmeää voita
2rkl kahvia
3-4dl tomusokeria
0,5dl kaakaota
ripaus suolaa

tummaa suklaata

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kaakaojauheella. Sekoita vehnäjauho, sokeri, kaakao, sooda, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa piimä, muna ja voi. Kaada nesteen sekaan kuivat aineet. Hiljalleen kaada kahvi taikinaan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Kuorrutusta varten vatkaa tuorejuusto ja voi keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita tuorejuustoon vuorotellen tomusokeria ja kahvia. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria. Kuorruta jäähtynyt kakku kuorrutteella. Leikkaa suklaa rouheeksi ja ripottele kakun päälle.


Halutessaan kuorrutteesta voi tehdä myös jähmeämpää ja pursottaa sen.

2 kommenttia:

  1. Hei.
    Ompa mehevän näköinen suklaa kakku vie varmaan kielen mennessään..
    Kiva kuulla ,että myös sänky on jo tiedossa.siitä ne kaikki vähitellen löytyy.

    VastaaPoista
  2. Hih,katsos nyt, pian sinulla on tavaraa enemmän kuin tarvitsetkaan :D

    VastaaPoista