tiistai 8. syyskuuta 2015

Brownie-mustikkakakku

SLY-parini laittoi syyskuun paketissaan ohjeen brownie-mustikkakakkuun. Kakku oli niin kauniin näköinen, että se valikoitui ensimmäiseksi testattavaksi reseptiksi. Ohjeessa olleessa kuvassa kakun ympärille oli kiedottu nauha, mikä hieman kummastutti minua. Syyksi selvisi kuitenkin se, ettei mustikkavaahdon ja brownien rajaa taida saada mitenkään veitsenteräväksi. Kuvassa repaleinen reuna oli siis peitetty silkkinauhalla.

Vein kakun töihin, jossa totesimme hieman kirpeän moussen olevan täydellinen vastakohta makean raskaalle suklaa-pohjalle. Samaan aikaan virkistävä ja makeanhimon tyydyttävä. Erittäin onnistunut kokeilu, kiitos parini ohjeesta!


Brownie mustikkakakku


Brownie-mustikkakku

Pohja

150g tummaa suklaata
100g pehmeää voita
2,5dl sokeria
2 munaa
2rkl kaakaota
1tl vaniljasokeria
2,5dl vehnäjauhoja
(0,5tl leivinjauhetta)


Mustikkamousse

6 liivatelehteä
250g mustikoita
3 kananmunan keltuaista
1dl tomusokeria
2dl kermaviiliä
3dl vispikermaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista ympyrän muotoinen palanen ja laita se läpimitaltaan noin 24cm (~27cm) irtopohjavuoan pohjalle. (Voitele reunat noin puoleen väliin saakka.) Sulata suklaa. Sekoita keskenään voi ja sokeri, lisää mukaan munat yksi kerrallaan. Sekoita sulanut suklaa taikinaan. Lisää yhteen sekoitetut kaakao, vaniljasokeri ja vehnäjauhot (+leivinjauhe). Kaada vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 (-35) minuuttia. Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Sekoita mustikat hienoksi soseeksi esim. tehosekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi ja lisää seokseen mustikat. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota ne pienen määrään kuumaa vettä. Sekoita liivatteet mustikka-vaahtoon. Lisää kermaviili ja vatkattu kerma. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia (yön yli).

Ohje on alunperin täältä. Suluissa olevat lisäykset ovat omia variaatioitani.

Kakkuun käytin pakastemustikoita, kuvausrekvisiitaksi löytyi vielä oikeita omalta pihalta.

Mustikkakakku on täydellinen makeanhimon tyydyttäjä.

10 kommenttia:

  1. Wau kaunis ja varmasti herkku kakku =)

    VastaaPoista
  2. Mmmhhh noms, kuulostaa ja näyttää järisyttävän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli aika järisyttävän hyvää, vaikka itse sanonkin. :D

      Poista
  3. Nam, näyttääpä hyvältä! Hyvä että sinäkin tykkäsit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin oikein kovasti!! Väri herätti hieman vain ihmetystä, miksi alkuperäisen ohjeen kuvassa on niin paljon vaaleampi mustikkamousse.. Mutta se ei onneksi vaikuttanut makuun millään tavalla. Kiitos ohjeesta, mannapannukakku on seuraana testivuorossa.

      Poista
  4. Olisko se alkuperäinen tehty pensasmustikoista? Saisko tuota synttärikakuksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii joo voi ollakin. Ei ollu ohjeessa mainittu että minkälaisia mustikoita oli käytetty. Ehkä sitä voisi saada synttärikakuksikin. :)

      Poista
  5. Olisko se alkuperäinen tehty pensasmustikoista? Saisko tuota synttärikakuksi? :)

    VastaaPoista