maanantai 21. joulukuuta 2015

Glögikakku

Kuten olen jo aiemminkin täällä kertonut, meillä on töissä lomapulla -perinne. Se, jolla on virallisia lomapäiviä alkamassa, on vastuussa pullan toimittamisesta kahvipöytään. Tämä ihastuttava tapa on oiva syy kokeilla erilaisia reseptejä ja ohjeita. Jos minun ja Miehen pitäisi kahdestaan syödä kaikki meidän uunista ulos tuleva, olisi ähkyinen tulevaisuus edessä. Töissä on onneksi aina joku, jolla sattuu olemaan makeannälkä.

Glögikakku

Tällä kertaa testasin SLY-paketin viimeistä reseptiä, glögikakkua. Kakusta tuli oikein mukavan mehevä, ei sellainen tavallinen kuivahko kahvikakku. Lisäksi haastetta koristeluun toi se, ettei ohjeen mukana tullut kuvaa vaan sain soveltaa ihan mielikuvitukseni varassa. Ainut miinus ohjeessa oli se, että sekä taikina että valmis kakku sisältä olivat harmaan värisiä, mikä ei ole kaikkein houkuttelevin väri. Tämä ei kuitenkaan makuun vaikuttanut. Yksi työkavereista totesi, että kakusta löytyy joka puraisulla uusi maku. Ohjeesta poiketen minun kakkuni kypsyi jo 30 minuutin uunissa olon jälkeen.

Tästä alkaa minun joululomani ja kyllä sitä onkin odotettu. :)

Glögikakku


2dl glögijuomaa
70g pekaanipähkinöitä
75g kuivattuja karpaloita
150g huoneenlämpöistä voita
4 munaa
4dl vehnäjauhoja
3dl muscovadosokeria (lähi-Siwassa ei ollut, laitoin puolet ja puolet fariinisokeria ja valkoista sokeria)
1,5tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1tl vaniljasokeria

Koristeluun:
2,25dl tomusokeria
2rkl glögiä
2rkl kuivattuja karpaloita
0,5dl pekaanipähkinöitä

Mittaa glögikulhoon. Paloittele pähkinät ja kumoa ne ja karpalot glögiin maustumaan noin tunniksi.

Mittaa loput aineet kulhoon. Sekoita voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes voi sekoittuu tasaisesti taikinaan. Kaada sekaan glögi, pähkinät ja karpalot. Sekoita kunnolla. Kumoa voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kypsennä 200 asteisen uunin alaosassa 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Sekoita tomusokeriin glögiä hiljalleen. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja koristele kakku. Viimeistele karpaloilla ja pähkinöillä.

Hauskaa jouluviikkoa kaikille!

7 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä! Taitaa mennä kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  2. Voi että pitää varmaan jouluksi tehdä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suositelen kokeilemaan, on ainakin erilainen verrattuna perinteisiin kahvikakkuihin. :)

      Poista
  3. Hei.
    Oikein syötävän hyvän näköinen joulupulla.nam....

    VastaaPoista
  4. Onpas herkullisen näköinen, nam. Hyvää joulua

    VastaaPoista
  5. Ihanaa joulua myös sinulle - lähden tästä sen taatelikakun tekoon, katsotaan mihin kakkuvuokaan se päätyyn :)

    VastaaPoista