maanantai 22. joulukuuta 2014

Annin gluteeniton pizzaleipä

Onko joulupöytääsi tulossa vieras, jota varten olisi hyvä varata gluteenitonta ruokaa? Tässä on maailman paras gluteeniton resepti, johon olen törmännyt. Sitä tehdään meillä, vaikkei gluteenitonta tarvitakaan. Ohje on peräisin kaverin äidiltä Annilta, joka on perehtynyt minua paremmin gluteenittoman ruokavalion saloihin. Saamani resepti ei ollut niin kovin tarkka, mutta tämä ruoka ei mene siitä pilalle, jos ohjeen mittasuhteet hieman vaihtelevat.

Annin gluteeniton pizzaleipä

Pohja:
Iso kimpale juustoa (=n.4-5dl raastettuna)
2,5 - 3dl mantelijauhoja
suolaa
2 kananmunaa
3 valkosipulinkynttä
1dl öljyä
(chiliä, oreganoa)

päälle oman maun mukaan:
tomaattia
sipulirenkaita
paprikaa

Raasta juusto ja pilko valkosipuli. Yhdistä kaikki pohjan ainekset. Öljyn voi levittää taikinaan tai ottaa sitä käteen ja painella sen avulla taikinan leivinpaperille. Annoksesta tulee noin yksi uunipellillinen.

Pilko vihannekset ja painele taikinaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes leipä on ruskistunut hieman.

Miehen pyynnöstä olemme kokeilleet päälle myös hevosenlihaa, mutta siitä lähti uunissa niin paljon rasvaa, että koko paistos kellui siinä. Jos jääkaapista löytyy mozzarellaa, senkin voi pilkkoa taikinan sekaan.

Meidän pöytäkuuselle kävi hieman hassusti, siitä tuli lattiakuusi. Se oli niin suuri, ettei se mahtunut suunnitellun pöydän päälle. Kaikkia laiskotti ja kukaan ei halunnut lähteä ulos pakkaseen etsimään sahaa. Näin vältetään joulustressi. :) Huominen olisi vielä töitä, sen jälkeen voi hiljentyä joulunviettoon.

Gluteeniton pizzaleipä

Kaikki on heikun keikun...


1 kommentti: