perjantai 5. joulukuuta 2014

Helppo tee-se-itse -joululahja

Olen tehnyt sopimuksen itseni kanssa: saan joka päivä tehdä yhden asian (vaikka kuinka lääkäri kieltäisi kaiken, niin jotain on pakko tehdä mielenterveyden säästämiseksi). Eilen paketoin ensimmäiset joululahjat. Tänään leivoin.

Helppo joululahja purkissa
 Tässä on hyvä lahjavinkki kaikille niille, joiden suvusta tai ystävistä löytyy ruuhkavuosia viettäviä kiireisiä äitejä, leipomistaidottomia nuoria tai vanhuksia, jotka eivät jaksa enää tehdä keittiössä niin paljoa kuin ennen. Lahjan tekeminen on helppoa ja lapset voivat hyvin osallistua aineiden purkittamiseen. Tämä voisi siis olla hyvä lahja myös niille, joille lapset haluavat antaa jotain (esimerkiksi perhepäivähoitajalle). Ideana on siis kasata purkkiin valmiiksi kuivat aineet ja saaja voi sitten halutessaan leipoa herkun lisäämällä vai muutaman ainesosan.

Blondin paistos

2dl vehnäjauhoja
2dl fariinisokeria
100g suklaata
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1tl vaniljasokeria
50g pähkinärouhetta
1/2ps Fazerin Omar-karkkeja

Pilko suklaa ja Omar-karkit (ja pähkinät) rouheeksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Purkita ainekset n. 0,5l purkkiin. Ravistele hieman purkkia jokaisen ainesosan välillä niin saat ne asettumaan kauniisti.

Sekoitus säilyy hyvänä ainakin kuukauden, riippuen siitä miten ilmatiivis purkki on ja kuinka rasvaisia pähkinöitä käytät.

Liitä purkin mukaan ohje:

Sulata n. 75g voita ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kulhossa 2 kananmunaa rikki. Lisää voi. Sekoita purkin sisältö sekaan. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 20-25 minuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Muutamia huomautuksia:
  • Kuvissa oleva purkki on liian pieni, koska en läytänyt juuri nyt yhtään tyhjää oikean kokoista purkkia. Kuvan purkissa on puolet reseptin aineista, joten varaathan oikean kokoisen purkin.
  • Reseptin taikina on paistettu 20x20cm vuoassa. Voit käyttää isompaa vuokaa, mutta paistoksesta tulee silloin ohuempi. Jos käytät isompaa vuokaa, tarkkaile paistoaikaa, se voi olla lyhyempi.



Olen rakastunut mustavalkoiseen Taikaan.
Olo alkaa hiljalleen kohentua. Sain eilen jo vähennettyä kipulääkityksen määrää ja toivon saavani taas hieman pienennettyä annosta huomenna. Konetta olen vältellyt (näitä blogi-postauksia lukuunottamatta) ja keskeneräisen neuleen huudoilta olen sulkenut korvani. Voi kyllä olla, että muutaman päivän päästä on niin kovat vieroitusoireet, että on pakko päästä neulomaan. Tänään ajattelin ottaa hurtta-laumasta kaksi kevyintä ja viedä ne kunnolliselle kävelylle. Koiratkin selvästi on tylsistyneitä tähän möllöttämiseen.

Kamera ikuisti eilisen kuun näin.


6 kommenttia:

  1. Voi Omar sentään - ei pitäisi koskaan katsoa näitä herkullisia kuvia ja ohjeita nälkäisenä...! Ja oikein kovasti tsemppiä ja jaksamisia sinulle, kuulostaa kertakaikkisen kivuliaalta ja masentavalta tuo tulehduksesi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla olipa nälkäinen tai ei, hyvää oli. :D

      Poista
  2. Laiskottelu on mukavaa silloin kun se perustuu vapaaehtoisuuteen, mutta kun sen lääkäri määrää se tuntuukin pakkopullalta :) Kiva joululahjavinkki.

    VastaaPoista
  3. Nyt lepoalepoa- mutta kun piakkoin nähdään niin mulle saa tätä herkkua kyllä
    Tarjota:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä on vielä pakastimessa, eli jos pidät kiirettä saatat saada! :) Muutoin ei tässä taloudessa hirveän pitkään säilynyt.

      Poista