tiistai 30. syyskuuta 2014

Muropallerot

Tekee mieli jotain makeaa. Toista kertaa kaappeja läpikäydessäni totean etten ole unohtanut jonnekin ylimääräistä suklaalevyä tai keksipakettia. Jääkaapistakaan ei löydy aarteita, hilloa ei ilkeä vetää lusikalla suoraan purkista. Kauppaan ei jaksa lähteä. Kuulostaako tutulta?
Helppo ja yksinkertainen ratkaisu tähän hätään ovat Muropallerot.

Muropallerot
Jos näistä on jotain pahaa sanottavaa pakko keksiä, niin pallerot vaativat jonkin aikaa kylmässä oloa ennen nauttimista. :) Ohje on niin helppo, ettei näissä voi epäonnistua. Kuten kuvista näkyy, minulla on jonkinasteinen muffinssivuoka-riippuvuus.

Muropallerot

120g kookosrasvaa
2dl tomusokeria
0,5dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
6dl riisimuroja

Sulata rasva kattilassa ja siirrä pois levyltä. Siivilöi rasvan sekaan yhteen sekoitetut sokerit ja kaakaojauhe. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää murot ja pyörittele niitä kunnes ovat tasaisen tahmaisia. Annostele joko leivinpaperille tai muffinssivuokiin ja anna kovettua kylmässä (viimeistään tunnin päästä ovat valmiita mikäli ovat olleet jääkaapissa, voi toki käydä kokeilemassa aikaisemminkin).



Olin jo vannonut etten neulo enää yksiäkään lapasia tänä syksynä, mutta jotenkin ihan puolivahingossa puikoille heittäytyi Newfoundlandin lapaset. Netistä löytyi muutamia suomennettuja ohjeita, mutta parhaat löysin englannin kielellä ja on ollut lystiä niiden kääntämisessä. Ensimmäinen lapanen on mennyt vähän sellaisella yrittänyttä-ei-laiteta-ja-kokeilemalla-oppii -meiningillä. Kuvio on kyllä aivan ihana, mietin jo että täytyy muokata vielä ohjeesta sellaiselle Neiti 4-veelle sopiva koko. Mutta siitä lisää sitten myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, jotain hyvää tekee joskus (aina) mieli. Kivoja sammapalloja olit myös tehnyt ja varsinkin idea peltipurkin päällystämisestä menee tehtävien listalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että muillekin iskee joskus (aina) makeanhimo. :)

      Nyt vielä hyvin ehtii sammalenkeruuseen, ennen kuin talvi tulee.

      Poista